Salariile din aprilie, mai mari decat cele din martie

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 14:01
1422 citiri
Salariile din aprilie, mai mari decat cele din martie

Castigul salarial mediu nominal brut a crescut cu 14 lei in luna aprilie, fata de martie, ajungand la nivelul de 2.140 de lei.

De asemenea, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.553, in urcare cu 10 lei fata de luna anteriora, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (4.295 de lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (853 de lei).

Cele mai mari cresteri salariale in aprilie, fata de martie 2012, s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (27,6%), fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de editare si industria metalurgica (intre 15 - 18,5%), extractia carbunelui, fabricarea substantelor si a produselor chimice, transporturi pe apa, repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, silvicultura si exploatare forestiera (intre 8 - 11%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, depozitare si activitati auxiliare pentru transport, fabricarea de masini, utilaje si echipamente (5 - 8%).

Scaderea cea mai accentuata a fost in fabricarea produselor din tutun (31,8%), fabricarea produselor farmaceutice (21,4%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, extractia minereurilor metalifere (intre 5 - 10%), alte activitati extractive, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, fabricarea de mobila, fabricarea articolelor de imbracaminte, telecomunicatii (3 - 5%).

In administratia publica s-a inregistrat o usoara crestere a salariilor, de 0,7 procente, ca urmare a acordarii de sume pentru diferite sporuri ori a platii concediilor de odihna.

De asemenea, in domeniul sanatatii publice si asistentei sociale, cresterea a fost de 0,5 la suta.

In invatamant, castigul salarial mediu net s-a diminuat cu 1,8% in aprilie fata de martie.

Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,7 procente.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#crestere salariu net aprilie, #crestere salariu brut aprilie , #salariu