Salariile din mediul privat vor creste cu maxim 8%, in 2011

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 21:00
1404 citiri
Salariile din mediul privat vor creste cu maxim 8%, in 2011

Salariile din mediul privat vor creste, in 2011, cu maxim 8 la suta, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Mercer.

Datele arata ca cele mai multe companii vor acorda cresteri salariale anul viitor si numai 10% au in plan mentinerea salariilor la acelasi nivel din acest an.

Aceeasi companie de cercetari estima, in 2009, ca 30% dintre companiile din Romania vor ingheta salariile. Realitatea a aratat ca numarul companiilor care au inghetat salariile a fost de numai 20% in 2010. Pentru 2011, numarul este si mai mic. "Vorbim de 10% dintre companii care isi bugeteaza o inghetare a salariilor," a precizat Oana Datki, manager ConsulTeam, pentru Money.ro.

Daca la inceputul anului 2010 companiile participante la studiul Mercer estimau majorari salariale de aproximativ 8-10%, finalul de an a adus insa o medie de 6 procente.

"Exista o scadere intre estimarile de la inceputul anului in ianuarie- februarie si realitatea pe care o putem vedea acum in decembrie. Cresterile salariale in 2011, comparativ cu 2010, vor varia de la un 6 spre un 7,5-8% in 2011. Deja previziunile sunt mai rezervate. Companiile nu isi permit sa bugeteze cresteri mai mari in conditiile in care nici estimarile economice nu sunt extrem de optimiste," a adaugat Oana Datki.

In 2009, 30% dintre companiile participante la studiul Mercer elaborat de ConsulTeam au anuntat ca vor ingheta salariile. Intre timp, revenirea unor domenii sau obisnuita cu criza in cazul altora, a facut ca numarul companiilor care au inghetat salariile sa scada la 20% in 2010. Pentru 2011, numarul este si mai mic. "Vorbim de 10% dintre companii care isi bugeteaza o inghetare a salariilor," a precizat Oana Datki, manager ConsulTeam.

Pe langa cresterile salariile, angajatii vor primi bonusuri acordate in functie de performanta si beneficiile sub forma unor asigurari medicale, asigurari de viata sau abonamente la fitness. De asemenea, nu lipsesc nici tichetele de masa.

In 2010, o tendinta pe piata muncii a fost apropierea nivelului de salarizare. "Se reduc diferentele intre salariile mari acordate in orasele mari fata de salariile acordate in restul teritoriului. Se niveleaza cumva nivelul pachetelor la nivelul intregii tari. Daca in 2008 diferentele dintre Bucuresti si Timisoara sau Cluj si restul tarii erau undeva peste 20% si chiar ajungeau la 30% anul acesta vorbim de diferente de maxim 10% si in anumite situatii 5%, adica diferente foarte mici si cu tendinta regionala," a mai declarat managerul ConsulTeam.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...