Salariilor bugetarilor cresc de la 1 iunie

Sambata, 05 Mai 2012, ora 23:20
9158 citiri
Salariilor bugetarilor cresc de la 1 iunie

Salariile bugetarilor vor fi majorate, prima transa urmand sa vina la inceputul lunii iunie, iar tot de la aceasta data pensionarii isi vor primi, lunar, sumele restante din CASS, a anuntat Florin Georgescu, ministrul desemnat de Victor Ponta pentru portofoliul Finantelor.

Informatia a fost anuntata dupa ce membrii delegatiei FMI au fost de acord sa acorde o majorare a deficitului bugetar, astfel facandu-se rost de bani.

"Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor si reformelor structurale, sectoriale cuprinse in acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International", a explicat Georgescu, la finalul negocierilor cu FMI.

Prima crestere a salariilor bugetarilor va avea loc in luna iunie, cu 8%.

"S-a majorat deficitul bugetar cu o anumita suma suficienta pentru a acoperi cele doua promisiuni facute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumita suma pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 incepand cu acordarea unei prime cresteri de 8% in luna iunie si, de asemenea, s-a gasit o solutie cuprinzatoare pentru solutionarea problemei pensionarilor, care urmeaza sa primeasca sume lunare incepand tot cu luna iunie", a adaugat ministrul desemnat pentru Finante.

El a precizat ca ambele masuri se vor reflecta intr-o lege, pentru ca numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi banesti. Pentru a reveni la nivelul din iunie din 2010, salariile bugetarilor ar urma sa creasca cu 16%.

Negocierile dintre delegatia FMI si ministrii economici ai Guvernului Ponta pentru stabilirea termenilor noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv dureaza de doua zile.

Ialomitianu: Atat a putut Guvernul Ponta sa convinga FMI...

Fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu a comentat, malitios, la Romania Tv, anuntul facut de Georgescu: "Atat a putut noul Guvern sa convinga FMI...8%". Mai mult, el a avertizat ca a doua majorare USL o va efectua in luna noiembrie.

El a atacat noul Guvern si pe tema majorarii pensiilor: "USL a uitat pensionarii. E prea putin pentru cat au promis", a mai spus Ialomitianu.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#majorare salarii bugetari, #salarii pensii cresc iunie, #FMI acord pensii salarii , #salariu