Salariilor bugetarilor cresc de la 1 iunie

Sambata, 05 Mai 2012, ora 23:20
9047 citiri
Salariilor bugetarilor cresc de la 1 iunie

Salariile bugetarilor vor fi majorate, prima transa urmand sa vina la inceputul lunii iunie, iar tot de la aceasta data pensionarii isi vor primi, lunar, sumele restante din CASS, a anuntat Florin Georgescu, ministrul desemnat de Victor Ponta pentru portofoliul Finantelor.

Informatia a fost anuntata dupa ce membrii delegatiei FMI au fost de acord sa acorde o majorare a deficitului bugetar, astfel facandu-se rost de bani.

"Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor si reformelor structurale, sectoriale cuprinse in acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International", a explicat Georgescu, la finalul negocierilor cu FMI.

Prima crestere a salariilor bugetarilor va avea loc in luna iunie, cu 8%.

"S-a majorat deficitul bugetar cu o anumita suma suficienta pentru a acoperi cele doua promisiuni facute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumita suma pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 incepand cu acordarea unei prime cresteri de 8% in luna iunie si, de asemenea, s-a gasit o solutie cuprinzatoare pentru solutionarea problemei pensionarilor, care urmeaza sa primeasca sume lunare incepand tot cu luna iunie", a adaugat ministrul desemnat pentru Finante.

El a precizat ca ambele masuri se vor reflecta intr-o lege, pentru ca numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi banesti. Pentru a reveni la nivelul din iunie din 2010, salariile bugetarilor ar urma sa creasca cu 16%.

Negocierile dintre delegatia FMI si ministrii economici ai Guvernului Ponta pentru stabilirea termenilor noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv dureaza de doua zile.

Ialomitianu: Atat a putut Guvernul Ponta sa convinga FMI...

Fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu a comentat, malitios, la Romania Tv, anuntul facut de Georgescu: "Atat a putut noul Guvern sa convinga FMI...8%". Mai mult, el a avertizat ca a doua majorare USL o va efectua in luna noiembrie.

El a atacat noul Guvern si pe tema majorarii pensiilor: "USL a uitat pensionarii. E prea putin pentru cat au promis", a mai spus Ialomitianu.

Citeste si:
Klaus Iohannis, întrebat despre decizia revocării dreptului la avort în SUA: "Nu înseamnă că trebuie să facem acelaşi lucru"
Klaus Iohannis, întrebat despre decizia revocării dreptului la avort în SUA: "Nu înseamnă că trebuie să facem acelaşi lucru"
Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat într-o conferinţă de presă susţinută marţi, 5 iulie, la Cotroceni, despre decizia Curţii Supreme de a revoca dreptul la avort şi de a permite...
Ce spune Klaus Iohannis despre perspectiva de a-i succeda lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO
Ce spune Klaus Iohannis despre perspectiva de a-i succeda lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO
Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit marți, 5 iulie, despre posibilitatea de a ajunge viitorul șef al NATO, vehiculată în unele cercuri media din România. Iohannis a fost întrebat despre...