Ziare.com

Stimulentele functionarilor vor fi incluse in salariul de baza (Video)

de Alexandra Sandru
Marti, 19 Octombrie 2010, ora 13:14

   

Stimulentele functionarilor vor fi incluse in salariul de baza (Video)
Deputatii au votat, marti, pentru adoptarea Ordonantei de Urgenta 1/2010 ce prevede includerea stimulentelor pe care functionarii le primesc in salariul de baza. Legea a trecut cu 209 voturi pentru, 12 impotriva, 66 de abtineri, iar doi deputati nu au votat.

In timp ce toti parlamentarii Puterii au votat in favoarea legii, la PSD si PNL lucrurile nu au fost la fel de clare. Conform site-ului Camerei Deputatilor, din cei 81 de parlamentari PSD+PC prezenti, 7 au votat in favoarea legii, 10 impotriva, iar 64 s-au abtinut. La fel, din cei 41 de deputati PNL prezenti 36 au votat in favoarea legii, 2 impotriva, 1 s-a abtinut si 2 nu au votat.

Ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu a tinut sa le multumeasca deputatilor ca au dat o mana de ajutor "corectarii unui sistem abuziv".

"Peste 30.000 de oameni pot sta de acum linistiti. Nu mai sunt manipulati si santajati de sefii lor", a spus Ialomitianu, de la tribuna Parlamentului.

Proiectul de lege vizeaza aprobarea OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, si cuprinde un amendament adus de Ministerul Finantelor Publice care se refera la includerea stimulentelor in salariul de baza pentru fiecare functie publica, pe categorii, clase si grade profesionale si pentru fiecare functie contractuala.

Blejnar: S-au schimbat regulile jocului - stimulente, doar pentru cine munceste (Video)

Acest amendament ar urma sa schimbe semnificativ modul de salarizare a angajatilor MFP, precum si a altor categorii de bugetari ale caror venituri erau compuse pana in prezent din salariul de baza plus stimulente.

Acest amendament ar urma sa schimbe semnificativ modul de salarizare a angajatilor MFP, precum si a altor categorii de bugetari ale caror venituri erau compuse pana in prezent din salariul de baza plus stimulente.

Basescu: Boc nu stia de stimulentele de la Finante, n-am de ce sa-i cer demisia

Comparativ cu alte ministere ale caror sporuri au fost introduse in salariul de baza, la nivelul Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate politica salariala s-a bazat in special pe acordarea de stimulente, ca parte integranta a sistemului de salarizare, si mentinerea salariilor de baza la un nivel minim in raport cu alte institutii publice.

In Ministerul de Finante si unitatile subordonate politica salariala s-a bazat pe acordarea de stimulente in timp ce salariile au fost pastrate la un nivel minim in raport cu alte institutii.

Asediu la Ministerul de Finante: Protestatarii nu pleaca acasa pana nu-si primesc banii

Neacordarea stimulentelor la Ministerul de Finante pe lunile august si septembrie a provocat un protest spontan al angajatilor saptamana trecuta. Protestele spontane ale angajatilor din domeniul finantelor, nemultumiti de reducerile salariale, au paralizat joi administratia fiscala romaneasca.

Miscarile de protest au avut loc intr-un moment dificil pentru Ministerul Finantelor, care lucrea la Legea bugetului pentru anul viitor si se pregateste pentru o vizita de evaluare a Fondului Monetar International la 22 octombrie.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8168 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O veste buna, Camera Deputatilor lucreaza, a luat o decizie realista

"Deputatii au votat, marti, pentru includerea stimulentului mediu in salariu, cu 209 pentru, 20 impotriva si 66 de abtineri."

 

"a luat o decizie realista"

pai parca saptaman trecuta spuneai ca sindicalistii sunt manipulati acum au dreptate?

Saptamana trecuta spuneam la fel ca azi, stimulentele trebuie introduse in salarii

da, camera a luat o decizie buna, poate mi-a cititit postarile, sic!:-)

stimate domn,ramane exact ca saptamana trecuta :sindicalistii sunt manipulati iar decizia este realista

daca va uitati la proiectul de lege prin care stimulentele erau introduse in salariu el fusese deja discutat la data protestului ,,spontan,,

iar daca nu vedeti deja manipularea politica a sindicalistilor apoi nu cred ca este ceva de discutat

Blejnar: S-au schimbat regulile jocului - stimulente, doar pentru cine munceste

Dl Blejnar stapaneste de minune tactica vorbitului pe nas. "Stimulentele bugetarilor vor fi incluse in salariul de baza " - deci daca stimulentele sunt incluse in salariul de baza oricine le va lua. Manipulati, nemanipulati sindicalisti au invins. Au obtinut ce au vrut. Iar judetul Ialomita a platit.

 

s-a deschis robinetul

Igas este urmatorul care va fi inchis in birou pana schimba legea. Ariton de la economie este urmatorul. Cseke este al treilea

Cseke cedeaza repede

nu-s banii lui

Se inchide pozitia de ;patron;a sefului, pe domeniul statului.

Din moment ce aceste stimulente nu erau egale de la o luna la alta si nici de la un salariat la altul se presupune ca vor fi incluse in anume proportie fata de salariu si de pozitia din organigrama.Oricum nu se pot astepta la un salariu crescut cu mai mult de 15-20%.
Masura este buna si elimina pe viitor ;ciubucul; fata de prieteni,de apartenenta la un partid,de plata a unor servicii.

209 pentru, 20 impotriva si 66 de abtineri.

Ialomita este deputat ar fi interesant de vazut daca a votat si daca da cum a votat. Ar fi interesant de vazut si de ce doar 20 au votat impotriva - inseamna ca majoritatea PDL-istilor sunt de acord cu revendicarile sindicalistilor.

 

Instigare

Initiativa de a da stimulente functionarilor pulici nu a fost altceva decat de a instiga la comiterea de abuzuri.

 

IAR CEI CARE AU CONCEPUT SI PERPETUAT SISTEMUL ISI SPUN AZI, SALVATORII ROMANIEI!!

:(((

a cata oara pesedeu una vorbeste si alta fumeaza ?

.

 

adica scopul era

sa fie impozitate si alea :). Atata intorc toate pana vor pune impozit si pe ce nu ai.

 

Este foarte rau sa primesti sume de bani ca plata a muncii fara plata contributiilor si impozitelor

Probabil ca trebuie sa treaca cateva generatii pana sa pricepem acest lucru elementar pentru un stat civilizat (pe care il mai vrem si stat social - social cu ce?).
Insusi statul isi facea evaziune fiscala, probabil caz unic in lume. Si mai sunt cazuri de astea, vor iesi cu toate la iveala. Iata cat de greu este sa faci ordine in Romania... insusi oamenii se opun.

Rolul

statului este sa protejeze teritoriul si sa asigure oridena interna, si pt asta logic ca este necesar cumva sa asigure resurse. Dar cand statul incepe sa reglementeze fiecare aspect din viata ta, si iti impune taxe si impozite pt a plati niste beneficii, care sunt bune pt lenesi si proaste pt cei care vor sa fie liberi, atunci acest stat isi pierde rolul si trece de la protejare la dadacire si asa apare dictatura, chiar daca se ascunde sub numele decmocratiei, care este tot o forma de dictatura -> dictatura gloatei.
Un stat care iti acorda drepturi ti le si poate lua, probabil viata ti-a aratat asta. Eu de ex. nu vreau sa-mi reglementeze nimeni nici un aspect din viata. Suntem cetateni, fara sa fim intrebati daca vrem sau nu, te indoctrineaza de mic ca asa a fost dintotdeauna. Cetatenii nu sunt oameni liberi ci sunt parte a unei organizatii. Daca crezi ca esti liber, mergi maine in centrul orasului si instaleaza un cort, sa vad ai voie? Desigur imi vei spune: nu am voie sa instalez cortul acolo pt ca atunci toti ar face asta. Si eu iti voi raspunde: atunci stai acasa si resemneazate, pt ca vei fi atat de liber pe cat ti se permite, adica esti sclav doar ca nu ai reusit sa descoperi asta.

"Stimulentele functionarilor vor fi incluse in salariul de baza "

O multime de oameni vor fi astfel mai linistiti, soarta lor nu se va mai afla in mana unor sefi, care pot fi uneori si/sau abuzivi, si/sau absurzi si/sau corupti!
E mai bine asa, sa stie omul clar, pe ce se bazeaza!

 

In care salariu?

Normal ar fi ca sa se adopte legea salarizarii unice si dupa aceea sa se includa stimulentul.

 

Odara cu adoptarea legii salarizarii unice.....

......in cuantumul salariului dupa legea sqalarizarii, se va considera si stimulentele gata incluse, astfel ca ordonanta nr 1/2010 va dispare ca efect al legi salarizari unice.

penibil

ce stimulente nebunilor!!!!!pai si eu sunt bugetar, mor de foame in asistenta sociala, nu primesc stimulente si alte porcarii financiare pe sub mana, am grija de copiii oropsiti ai tzarii...noi cei din dgaspc-uri suntem cei mai prost platiti dintre bugetari, dar cu toate astea nu cerem sa fim peste alti bugetari.e o rusine ce se itimpla, urla aia de la finante care au salariile mult mai mari ca noi? atunci noi ce sa facem? ce scarba mi-e....

 

In vremea lui Nastase,judecatorilor le-au fost incluse in salariu toate sporurile.

Dupa aceea,judecatorii au cerut sporuri in functie de noile salarii,ajungand la salarii imense.
Acum functionarilor le sunt incluse in salariu acele stimulente.Nu cumva vor dori iarasi stimulente?

 

erata

a se citi"au ajuns la venituri imense"

Pai asta inseamna .. marire de salarii!

Cam intre 200-600%. Ce marire! Adica de'a dreptu' .. status change. Sint totzi project managers. Bravo'm! Si va mai plingeatzi ca nu's parale! Ori or fi alea de la FMI!
O sa traitzi bine! For a while!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor