Astazi sarbatorim copiii - unde mergem sa ne distram

Luni, 01 Iunie 2015, ora 08:11
4349 citiri
Astazi sarbatorim copiii - unde mergem sa ne distram
Foto: universdecopil.ro

Luni, 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului. In Romania, ziua se sarbatoreste in fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost mentionata prima data la Geneva, la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor, in august 1925. Atunci, 54 de reprezentanti din diferite tari au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului.

Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus "Ziua copilului", insa data la care se sarbatoreste variaza foarte mult. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China si SUA.

Argentina insa sarbatoreste Ziua Copilului in a doua duminica din luna august, Australia in prima duminica din luna iulie, Brazilia in 12 octombrie, Cuba - in a treia duminica din luna iulie, India in 14 noiembrie, Japonia in 5 mai, Mexic in 30 aprilie, iar Turcia in 23 aprilie. La 1 iunie, in prima zi de vara, mai sarbatoresc Ziua copilului Polonia, Bulgaria, Republica Moldova etc.

Ziua Copilului a fost sarbatorita pentru prima data in Turcia, in 23 aprilie 1920. ONU a sustinut aceasta initiativa si a proclamat protectia drepturilor, vietii si a sanatatii copiilor drept una dintre prioritatile sale de activitate.

Targ de dulciuri si jucarii in sectorul 4

Primaria Sectorului 4 organizeaza Targul de Jucarii si dulciuri pentru Copii, in perioada 31 mai-2 iunie 2013. Targul se va desfasura intre orele 9:00 - 21:00. Pe langa dulciuri, la acest targ vizitatorii pot cumpara si jucarii, imbracaminte si accesorii pentru copii, articole pentru gravide, cosmetice pentru copii.

De asemenea copiii, parintii si bunicii vor asista la spectacole de break-dance si street-dance, parada personajelor indragite si se vor distra in parcul de distractii. Copiii se vor intrece la atelierele de creatie special amenajate pentru ei.

Joaca-te ca altadata, la Muzeul Satului din Bucuresti

De Ziua Internationala a Copiilor, Secom invita parintii si copiii sa sarbatoreasca copilaria prin joaca, in cadrul evenimentului special "Joaca-te ca altadata". Intre orele 11:00 si 13:30, bunicii, parintii si copiii sunt asteptati la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", pe pajistea verde de langa Biserica Rapciuni, sa joace frumoasele jocuri ale copilariei de ieri: Sotronul, Tara, tara vrem ostasi, Ratele si vanatorii, Elasticul, Coarda sau Alunelul, sa participe la ateliere de creatie, concursuri, tombola si sa se bucure impreuna cu echipa Secom de frumusetea copilariei.

Copiii mai sunt invitati sa-si puna la incercare imaginatia si creativitatea si sa confectioneze moristi, avioane si vaporase din hartie, in cadrul atelierelor care se vor desfasura in cadrul evenimentului. Cei mai iscusiti maestri de moristi si avioane vor fi premiati cu cadouri surpriza.

Intrare gratuita la Gradina Zoologica

Gradina Zoologica din Bucuresti poate fi vizitata gratuit de 1 iunie, intre orele 9.00 si 19.00. Copiii pot sa vada animalele de la zoo, dar si sa mearga la atelierele de lucru pregatite special de Ziua Copilului.

Intrarea va fi libera luni pentru copii si adolescenti cu varsta de pana la 18 ani. Cu aceasta ocazie, cei mici vor putea face cunostinta cu noii locatari ai Gradinii Zoologice: zebrele Grevy's si mangustele vargate. De asemenea, mascotele Gradinii Zoologice ii vor insoti pe copii la atelierele de lucru organizate special pentru a sarbatori Ziua Copilului, potrivit Primariei Capitalei.

Lumea nestiuta a tramvaielor cu cai

Tot luni, de Ziua Copilului, va putea fi vizitat, gratuit, si Muzeul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), intre orele 9.00 si 15.00. Cei mici vor avea astfel ocazia sa cunoasca, iar parintii si bunicii sa-si aminteasca lumea veche a tramvaielor cu cai, a primelor bilete, tiparite in 1872, in mai multe limbi, a autobuzelor si troleibuzelor folosite de-a lungul anilor in Bucuresti.

Copiii vor putea vedea o bogata colectie de machete de vehicule sau vor putea deveni, pentru cateva momente, mici conducatori de autobuz, pe simulatorul din dotarea muzeului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ziua Copilului, #sarbatoare Ziua Copilului, #manifersatri Ziua Copilului , #sarbatoare