Basescu, Boc, Geoana si Anastase, asteptati la slujba de Sf. Parascheva

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 09:44
4190 citiri

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintele Senatului Mircea Geoana si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sunt asteptati la Slujba Liturgica, oficiata cu prilejul praznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Insa premierul Emil Boc este in Bucuresti si pleaca joi in Ungaria.

Slujba Sfintei Liturghii de joi, de la Iasi, ocazionata cu prilejul praznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerata a fi de 370 de ani ocrotitoarea Moldovei, va fi oficiata de un sobor de preoti condusi de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Tot joi, peste 240 de lacasuri de cult din tara praznuiesc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Potrivit reprezentantilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, cele mai multe lacase de cult cu acest hram se afla in Arhiepiscopia Sibiului.

In Arhiepiscopia Bucurestilor peste 33 de biserici o au ca ocrotitoare pe Sfanta Cuvioasa Parascheva, 35 in Arhiepiscopia Iasilor, 18 in cea a Targovistei, 29 in Episcopia Buzaului si Vrancei, 24 in Episcopia Dunarii de Jos, patru in Episcopia Alexandriei si Teleormanului, cinci in Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, 22 in Episcopia Romanului, 47 in Arhiepiscopia Sibiului, sase in Episcopia Maramuresului si Satmarului, 18 in Arhiepiscopia Timisoarei, cinci in Episcopia Caransebesului si alte sase in Mitropolia Basarabiei.

55.000 de romani isi aniverseaza onomastica de Sfanta Parascheva

Peste 54.260 de romani isi vor aniversa joi onomastica de Sfanta Cuvioasa Parascheva, cunoscuta ca si ocrotitoarea celor aflati in suferinta sau Protectoarea Moldovei si a tuturor credinciosilor romani.

Potrivit statisticilor existente la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, din cei 54.263 de romani care isi sarbatoresc onomastica in 14 octombrie, 50.152 sunt femei, majoritatea acestora purtand numele de Paraschiva (48.312)

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Sfanta Parascheva Boc Basescu Geoana , #sarbatoare