Bugetarii vor avea minivacanta intre 1 si 5 iunie (Surse)

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 16:27
6322 citiri
Bugetarii vor avea minivacanta intre 1 si 5 iunie (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Bugetarii vor avea o minivacanta de cinci zile intre 1 si 5 iunie, Guvernul urmand sa aprobe, in sedinta de joi, o hotarare potrivit careia si ziua de 2 iunie sa fie libera, potrivit unor surse guvernamentale.

Executivul va lua decizia de a da liber bugetarilor pe 2 iunie pentru a se face o "punte" intre mai multe zile libere nelucratoare declarate prin lege.

Astfel, ziua de 1 Iunie este sarbatoare legala. Urmeaza 2 iunie, iar 3 si 4 iunie sunt sambata si duminica. Ziua de 5 iunie, luni, este tot o sarbatoare legala nelucratoare - cea de-a doua zi de Rusalii.

Parlamentul a decis in octombrie 2016 ca 1 Iunie, Ziua Copilului, sa fie zi libera nelucratoare, cu scopul de a imbunatati relatia dintre copiii si parintii din Romania si de a-i determina pe parinti sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

Romanii au 14 zile libere in 2017, stabilite pentru sarbatori publice sau religioase, cu doua zile mai mult fata de anul trecut, dintre care doar trei pica in weekend.

Iata cate minivacante mai avem pana la sfarsitul anului

Codul Muncii prevede ca, prin hotarare a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitatile sanitare si pentru cele de alimentatie publica, in scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, a caror aplicare este obligatorie.

De asemenea, salariatii care sunt nevoiti sa lucreze in zilele declarate sarbatori legale trebuie sa beneficieze de timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, ei trebuie sa primeasca, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, un spor la salariul de baza, ce nu poate fi mai mic de suta la suta din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#minivacanta bugetari, #zile libere nelucratoare lege , #sarbatoare
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5