Ce se intampla de 9 mai in Bucuresti

Joi, 09 Mai 2013, ora 09:50
2900 citiri
Ce se intampla de 9 mai in Bucuresti
Foto: artapeintelesultuturor.blogspot.com

Pe 9 mai este sarbatorita Ziua Europei, dar si victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial si aniversarea proclamarii independentei de stat a Romaniei, prilej cu care in Capitala vor avea loc mai multe evenimente.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, si seful Statului Major General, generalul-locotenent Stefan Danila, vor participa de la ora 09.30, la ceremonia de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor din al Doilea Razboi Mondial (Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"), anunta MApN.

La Muzeul Militar National si la Muzeul National al Aviatiei Romane va fi organizata "Ziua Portilor Deschise".

Ministerul Apararii mai anunta ca, incepand cu ora 12.00, la mormantul generalului Constantin Christescu, din Cimitirul Bellu, va avea loc o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori, la 90 de ani de la trecerea in nefiinta a celui care este considerat creatorul scolii de stat major din Armata Romaniei.

In Parcul Lumea Copiilor va avea loc un eveniment special ce va incepe la ora 17:00 si va fi sustinut de Centrul Cultural pentru Unesco "Nicolae Balcescu". Mai exact vor fi pe scena Ansamblul "Plai Romanesc", grupul de dans "RADUGA" si grupul "LILLIPUT".

De la ora 19:00, tot aici, va avea loc un concert al Scolii de Muzica Crina Mardare: Laura Dragoi; Alina Mihai; Marina Anghel; Laura Florea; Banica Mihaela si altii.

Iar la 19:00 incepe spectacolul Operei Romane din Bucuresti: baletul "Fragmente din magazinul de Papusi" cu: Ioana Andrei; Alexandra Motoc; Maria Fodoroiu; Sara Sofron; Ela Gainoiu; Roxana Ciobanu; Irina Bradu; Delia Calin si altii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#evenimente Bucuresti 9 mai, #evenimente 9 mai, #9 mai Ziua Europei , #sarbatoare