Ziare.com

Cum petrec romanii de 1 mai, dupa buget

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 23:33

   

Cum petrec romanii de 1 mai, dupa buget
Mai mult de jumatate dintre angajatii din mediul urban vor petrece ziua de 1 Mai acasa, cu familia si prietenii, la iarba verde, 7,6 la suta vor merge la munte sau la mare si doar 1,5 la suta vor pleca in strainatate.

Conform celui mai recent studiu MEDNET Marketing Research Center, aproape jumatate dintre persoanele intervievate (44,1 la suta), care sunt angajate intr-o companie sau detin o afacere, au declarat ca vor fi libere atat in ziua de 1 mai, cat si pe 2 mai, 24,8 la suta au spus ca vor fi libere doar pe 1 mai, 22,1 la suta inca nu stiu si 8,6 la suta spun ca nu vor fi libere.

Mai mult de jumatate dintre orasenii intervievati au spus ca vor petrece Ziua Muncii in localitatea de domiciliu, impreuna cu familia sau cu prietenii si la iarba verde, in padure, in parc sau la un loc de gratar. Alti 7,6 la suta dintre cei intervievati au spus ca vor alege de 1 Mai destinatii turistice din tara, dintre care 4,4 la suta vor opta pentru destinatii montane, 2,7 la suta intentioneaza sa ajunga pe litoral si 0,5 la suta intr-o statiune balneara.

Doar 1,5 la suta dintre respondenti vor pleca in strainatate de Ziua Muncii, iar aproape o treime dintre cei intervievati spun ca inca nu stiu ce vor face in zilele libere.

Bugetul mediu alocat petrecerii zilei de 1 Mai este de 171,1 lei, fiind asemanator celui de anul trecut (179,9 lei). Doar 19,7 la suta dintre persoanele chestionate sunt dispuse sa aloce un buget de peste 500 de lei, 33,4 la suta ar cheltui intre 200 si 499 de lei, iar 46,9 la suta nu pot aloca mai mult de 200 de lei, potrivit studiului citat.

Studiul a fost realizat online, in perioada 4-8 aprilie, pe un esantion reprezentativ la nivel national, din mediul urban. Au fost intervievate 663 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 ani, marja de eroare fiind de +/-3,81 la suta.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1111 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

de asta sinteti calici !

Prea multe sarbatori !
De ce 1 mai trebuie ....sarbatorita ? Asa scrie in Das Kapital ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor