Cum petrec romanii de 1 mai, dupa buget

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 23:33
4698 citiri
Cum petrec romanii de 1 mai, dupa buget

Mai mult de jumatate dintre angajatii din mediul urban vor petrece ziua de 1 Mai acasa, cu familia si prietenii, la iarba verde, 7,6 la suta vor merge la munte sau la mare si doar 1,5 la suta vor pleca in strainatate.

Conform celui mai recent studiu MEDNET Marketing Research Center, aproape jumatate dintre persoanele intervievate (44,1 la suta), care sunt angajate intr-o companie sau detin o afacere, au declarat ca vor fi libere atat in ziua de 1 mai, cat si pe 2 mai, 24,8 la suta au spus ca vor fi libere doar pe 1 mai, 22,1 la suta inca nu stiu si 8,6 la suta spun ca nu vor fi libere.

Mai mult de jumatate dintre orasenii intervievati au spus ca vor petrece Ziua Muncii in localitatea de domiciliu, impreuna cu familia sau cu prietenii si la iarba verde, in padure, in parc sau la un loc de gratar. Alti 7,6 la suta dintre cei intervievati au spus ca vor alege de 1 Mai destinatii turistice din tara, dintre care 4,4 la suta vor opta pentru destinatii montane, 2,7 la suta intentioneaza sa ajunga pe litoral si 0,5 la suta intr-o statiune balneara.

Doar 1,5 la suta dintre respondenti vor pleca in strainatate de Ziua Muncii, iar aproape o treime dintre cei intervievati spun ca inca nu stiu ce vor face in zilele libere.

Bugetul mediu alocat petrecerii zilei de 1 Mai este de 171,1 lei, fiind asemanator celui de anul trecut (179,9 lei). Doar 19,7 la suta dintre persoanele chestionate sunt dispuse sa aloce un buget de peste 500 de lei, 33,4 la suta ar cheltui intre 200 si 499 de lei, iar 46,9 la suta nu pot aloca mai mult de 200 de lei, potrivit studiului citat.

Studiul a fost realizat online, in perioada 4-8 aprilie, pe un esantion reprezentativ la nivel national, din mediul urban. Au fost intervievate 663 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 ani, marja de eroare fiind de +/-3,81 la suta.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...