Presa de azi: Mesajele unor personaje pestrite, in Ajun de Craciun

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 09:05
3425 citiri
Presa de azi: Mesajele unor personaje pestrite, in Ajun de Craciun
Foto: Gandul

De Craciun, politicienii se intrec in mesajele emotionante pe care le transmit romanilor, fac cadouri si primesc colindatori.

Presedintele Traian Basescu nu putea lipsi de pe lista celor care transmit "Sarbatori fericite!". "Basescu le ureaza romanilor Craciun fericit si sa-si regaseasca sensul profund al solidaritatii", scrie Romania Libera, in timp ce Puterea scrie despre cadoul pe care il face seful statului, intr-un articol titrat "Avansare la Cotroceni de Sarbatori. Cadoul lui Traian Basescu".

Si premierul face urari cu prilejul Sarbatorilor. "De Craciun, Boc ureaza un viitor mai bun pentru cetatenii "vrednici, onesti si demni", noteaza Gandul.

Si "Regele Mihai le scrie romanilor un mesaj emotionant", adauga Adevarul, remarcand ca Majestatea Sa este unul dintre oamenii aceia tot mai rari care inca scriu cuvantul "Romani" cu majuscula.

In timp ce unele personalitati marcante ale scenei romanesti se intrec in urari in Ajun de Craciun, colindatorii se inghesuie sa transmita gandurile bune altor personaje arhicunoscute de romani. Jurnalul National surprinde aceasta tendinta, intr-un material intitulat "Colindatorii lui Gigi Becali au blocat circulatia din Pipera".

Romania Libera: Basescu le ureaza romanilor Craciun fericit si sa-si regaseasca sensul profund al solidaritatii

Presedintele Traian Basescu a transmis vineri un mesaj romanilor cu prilejul Nasterii Domnului, urandu-le acestora intelegere si bucurie alaturi de cei dragi si sa regaseasca sensul profund al solidaritatii, in aceasta perioada care pune la incercare simtul responsabilitatii.

"Cu prilejul Nasterii Domnului, doresc sa va adresez urarile cele mai calde de sanatate, intelegere si bucurie alaturi de cei dragi. Intr-o perioada care ne pune la incercare simtul responsabilitatii si generozitatea fata de semeni, fie ca aceasta mare sarbatoare sa prilejuiasca tuturor cetatenilor romani, din tara si de pretutindeni, regasirea sensului profund al solidaritatii, puterea de a spera si de a implini impreuna binele de care societatea noastra are atata nevoie. Craciun fericit!", se arata in mesajul presedintelui, citat de Romania Libera.

Puterea: Avansare la Cotroceni de Sarbatori. Cadoul lui Traian Basescu

Daca seful statului le daruieste romanilor doar ganduri bune, cu Valeriu Turcan, purtatorul sau de cuvant, este ceva mai generos.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, a fost avansat in functie de presedintele Traian Basescu si va deveni de la 1 ianuarie consilier prezidential, subliniaza Puterea.

"Nu stiu daca este singura avansare din cadrul Administratiei Prezidentiale. Ar mai putea fi si altele, nu este exclus", a declarat Valeriu Turcan.

Acesta va ramane in continuare purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, dar cu o remuneratie superioara. Avansarea a venit dupa trei ani de lucru la Cotroceni, Turcan fiind numit in aceasta functie in 30 martie 2007. El i-a luat locul atunci fostului consilier prezidential Adriana Saftoiu.

Gandul: De Craciun, Boc ureaza un viitor mai bun pentru cetatenii "vrednici, onesti si demni"

Si premierul Emil Boc a transmis, in pragul Sarbatorilor, cateva ganduri romanilor. Seful Guvernului sustine, in mesajul transmis vineri, ca se gandeste la eforturile facute de romani in ultima perioada si ureaza un viitor mai bun pentru toti cetatenii "vrednici, onesti si demni".

"Gandurile mele se indreapta spre dumneavoastra cu apreciere si respect pentru eforturile pe care le-ati facut in ultima perioada. Imi doresc sa ne bucuram impreuna, curand, de rasplata meritata a acestor eforturi, adica de un viitor mai bun pentru noi, pentru cei pe care ii iubim, pentru toti cetatenii vrednici, onesti si demni ai tarii noastre", a spus premierul, potrivit Gandul.

Adevarul: Regele Mihai le scrie romanilor un mesaj emotionant

De asemenea, si Majestatea Sa, Regele Mihai I, a dorit sa transmita un mesaj romanilor, la sfarsitul "unui an greu, cu destule suferinte si nemultumiri".

Regele Mihai felicita pe cei care au reusit performante economice, pe tineri si pe profesorii din universitati, licee si scoli, functionarii publici, diplomatii, militarii, oamenii de arta.

Totusi, precizeaza Adevarul, Majestatea Sa se declara "mahnit pentru toate momentele prin care mamele, oamenii batrani si cei bolnavi sunt nevoiti sa treaca".

"Sper ca anul viitor sa aduca respect si etica in institutii, simt al datoriei si altruism in viata publica. Valorile si competenta ar trebui sa fie criteriile noastre. Aveti incredere in democratie, in rostul institutiilor publice si in regulile lor! Asa sa ne ajute Dumnezeu!", isi incheie scrisoarea Regele Mihai.

Jurnalul National: Colindatorii lui Gigi Becali au blocat circulatia din Pipera

Dupa ce mai multe personaje "pestrite" au transmis mesaje, a venit si randul lor sa primeasca urari de la romani. 800 de colindatori s-au strans in fata casei lui Gigi Becali sa-i faca urari in ajun de Craciun. Au asteptat cateva ore bune, au cantat, au strigat, au blocat circulatia si s-au inghesuit pana cand patronul Stelei si-a deschis portile. Si portofelul.

Colindatori, cersetori, dansatori, copii, chiar si Mosi Craciun. Toti veniti sa-i ureze latifundiarului din Pipera Craciun fericit si sa fie platiti pentru asta, scrie Jurnalul National.

Multimea care voia sa-l colinde pe patronul Stelei a inceput sa blocheze circulatia pe strada lui Bacali in jurul orei 11. Latifundiarul i-a rasplatit cu 10.000 de euro, in mai putin de o ora.

D.R.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#urari Craciun, #Emil Boc Craciun, #Basescu urari Craciun, #regele mihai craciun , #sarbatoare