Regele Mihai implineste 89 de ani

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 09:38
2855 citiri
Regele Mihai implineste 89 de ani

Ziua de 25 octombrie reprezinta motiv de sarbatoare in famila regala a tarii noastre, fiind ziua de nastere a Regele Mihai I. Anul acesta, cand Regele Mihai I implineste 89 de ani, intreaga familie se afla la Aubonne, in Elvetia, iar in tara va reveni abia cu ocazia Sarbatorilor de Iarna.

Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei va marca in tara aceasta aniversare printr-un concert caritabil de gala la Ateneul Roman.

La concert vor fi prezenti, conform Agerpres, mai multi membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalitati ale mediului cultural si artistic, sustinatori si apropiati ai Fundatiei.

Tot in cinstea regelui, Televiziune Romana va difuza luni, incepand cu ora 22.00, reportajul "Automobilul - o pasiune regala", care reprezinta un omagiu adus Regelui Mihai. Reportajul a fost filmat in Elvetia si reflecta pasiunea de mai bine de jumatate de secol a Regelui Mihai.

Viata regala

Mihai a devenit pentru prima data rege al Romaniei dupa moartea bunicului sau Ferdinand, in urma renuntarii la tron a lui Carol al II-lea din decembrie 1925. Detronat de tatal sau, dupa doar trei ani de domnie sub regenta, a reprimit coroana un deceniu mai tarziu, dupa abdicarea fortata a lui Carol al II-lea, domnind peste regimul progerman al maresalului Ion Antonescu.

Din 1941, regele Mihai a fost maresal al Romaniei. La 10 mai 1941, de ziua nationala a Romaniei, prin decret semnat de Ion Antonescu, regele Mihai a fost inaltat la gradul de maresal, bastonul fiindu-i inmanat de conducatorul statului.

Dupa colaborarea Romaniei cu Germania in al doilea razboi mondial si dupa ce fortele sovietice au patruns pe teritoriul Romaniei, regele Mihai a organizat la 23 august 1944 arestarea lui Antonescu. S-a opus guvernelor prosovietice din anii 1945-1946. A fost constrans sa abdice la 30 decembrie 1947 si s-a exilat in Versoix (Elvetia). Revenirea sa in tara nu a fost permisa pana in 1997.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Regele Mihai, #aniversare Regele Mihai, #zi nastare Regele Mihai , #sarbatoare
Comentarii
Poza dom_cenzor
dom_cenzor
rank 3
La multi ani regelui nostru !!
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5