Ziare.com

Romanii nu au liber in acest an pe 24 ianuarie

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 17:56

   

Romanii nu au liber in acest an pe 24 ianuarie
24 ianuarie nu a fost declarata inca zi de sarbatoare legala, nelucratoare. Desi propunerea a primit, in 2010, unda verde de la Senat, aceasta trebuie sa treaca si de Camera Deputatilor.

Plenul Senatului a hotarat pe 23 noiembrie, ca ziua de 24 ianuarie, cand Principatele au fost unite sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, sa fie declarata zi de sarbatoare legala, nelucratoare.

24 ianuarie, zi libera si sarbatoare legala - a decis Senatul

Propunerea a fost initiata de mai multi deputati si senatori PNL, PSD, PD-L si ai minoritatilor, multi dintre ei din judetul Iasi.

In acest caz, o decizie finala este asteptata din partea Camerei Deputatilor. Proiectul a fost trimis pentru raport la Comisia de Munca si la Comisia Juridica pentru aviz.

In Romania, Codul Muncii prevede mai multe zile libere, legal, dintre care doua pica intotdeauna duminica, prima zi de Paste si prima zi de Rusalii.

Astfel, zilele in care nu se va lucra sunt 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Paste (24-25 aprilie), 1 mai, prima si a doua zi dupa Rusalii (12-13 iunie), Adormirea Maicii Domnului(15 august), Ziua Nationala a Romaniei (1 decembrie), prima si a doua zi de Craciun (25-26 decembrie).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7404 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ziua in care a luat nastere Romania, mai putin importanta decit...ce?...ce e aia?... Rusalii, ai zis?

Rusine!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor