Romanii, rugati sa nu sarbatoreasca Halloween-ul: Este malefic, nu e strain de satanism

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 16:26
9504 citiri
Romanii, rugati sa nu sarbatoreasca Halloween-ul: Este malefic, nu e strain de satanism

Episcopii catolici din Romania ii indeamna pe credinciosi sa nu sarbatoreasca Halloween-ul, sugerand ca ar avea legaturi cu "practici sataniste".

Comisia Episcopilor Catolici din Romania a trasmis o scrisoare catre toti episcopii, prin care le cere sa ii indemne pe enoriasi sa evite "obiceiurile pagane", cum ar fi Halloween-ul, care are loc pe 31 octombrie, si sa sarbatoreasca "solemnitatea Toti Sfintii" din 1 noiembrie si "Pomenirea Tuturor Credinciosilor Raposati" din 2 noiembrie, arata Mediafax.

Documentul este intitulat "Recomandari crestine in fata fenomenului Halloween pentru solemnitatea Toti Sfintii", iar acest aspect a fost dezbatut la o conferinta organizata in Oradea.

"S-a constatat, in timpul dezbaterilor, ca in societatea noastra romaneasca s-au strecurat multe obiceiuri pagane, pe care chiar si unii dintre crestini le accepta sau chiar le promoveaza sub sigla obiceiului celtic al Halloween-ului", se precizeaza in recomandarea care a ajuns la preotii catolici.

"Biserica in toate timpurile a incercat sa dea sens si valoare vietii. In contextul in care intra in societate tot mai multe anumite fenomene cu caracter lipsit de sacralitate, precum Halloween, va indemn pe fiecare dintre Sfintiile voastre, precum si pe toti credinciosii, sa vorbiti lumii despre valoarea sarbatorii 'Toti Sfintii', care uneste cerul cu pamantul in rugaciune, precum va indemn sa evitati organizarea altor evenimente, precum cele cu dovleacul de Halloween", a declarat Prea Sfintitul Virgil Bercea.

Influenta negativa asupra copiilor

Alti doi preoti au spus ca "sarbatoarea Halloween nu este straina de practici sataniste" si are o influenta negativa asupra copiilor.

"Valentele care au devenit comune pentru acest eveniment pot fi considerate ingrijoratoare (...) Magazinele si cluburile profita din plin! Dincolo de accentele grotesti si macabre, se remarca inclinatia spre esoteric si malefic. O rapida cautare pe Internet confirma lucrul acesta! Iar cand aceste manifestari ii vizeaza pe copii, aspectul devine si mai ingrijorator!", au aratat cei doi preoti.

Acestia asociaza Halloween-ul cu statanismul, exemplificand cu un studiu din Italia, care a indicat ca 16% dintre tinerii care fac parte din secte oculte si ezoterice si care participa la diverse intalniri "unde au loc chiar sacrificii oferite diavolului", au intrat in contact cu aceste secte de Halloween.

"Este deci de preferat ca in familie, in scoli si in parohii, sa nu fie 'sarbatorit' Halloween-ul? Da! Se poate si fara! A-i 'transporta' pe copii si tineri intr-o lume de vrajitoare, strigoi si vampiri este in defavoarea lor, daca nu chiar periculos", se mentioneaza in scrisoare.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...