Vreti sa aveti liber de ziua de nastere? - Sondaj Ziare.com

Joi, 22 Martie 2012, ora 07:33
4582 citiri
Vreti sa aveti liber de ziua de nastere? - Sondaj Ziare.com

E an electoral, deci incep sa apara si "cadourile" din partea politicienilor. De exemplu, un parlamentar PDL ne ofera un dar legislativ: sa avem liber de ziua de nastere. Angajatorii deja se iau cu mainile de cap. Si suntem abia in luna martie.

Initiatorul, deputatul PDL Marius Rogin, pare sa aiba argumente serioase. "De ziua angajatului, acesta se gandeste la ziua sa in loc la activitatea la locul de munca. In momentul de fata, de foarte multe ori, angajatorul nu-i acorda zi libera, iar angajatul se vede in imposibilitatea de a-si serba ziua(...) Daca vine cu diverse produse la munca - suc, bere, prajituri, va ingreuna cu siguranta tot mecanismul de productie", a explicat Marius Rogin pentru Romania TV.

In plus, el spune ca ziua nu trebuie platita, cata vreme omul nu vine la munca, dar angajatorul poate decide sa-i faca un cadou sarbatoritului, dandu-i banii.

"Sa-i dea zi libera ca-i eclipsa de luna, sa-i dea zi libera ca a obosit si nu poate sa vina la serviciu. Deci putem in mod hilar sa imaginam tot felul de motivatii pentru care sa dam o zi libera in speranta ca vom fi apreciati", a comentat nemultumit Cristian Parvan, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, pentru Pro TV.

De asemenea, si fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, spune ca ideea nu e prea grozava, pentru ca si asa Romania este una dintre tarile cu destul de multe sarbatori legale.

Elvetienii au refuzat doua saptamani suplimentare de vacanta pe an

Initiativa lui Marius Rogin de a suplimenta numarul de sarbatori legale, si implicit de zile libere, nu este singulara. Ziua de 24 ianuarie ar fi putut fi zi libera pentru a marca sarbatoarea Zilei Unirii Principatelor Romane. Senatorii au votat favorabil, nu la fel s-a intamplat si in Camera Deputatilor, decizionala, care a respins definitiv proiectul.

Si data de 30 noiembrie, Ziua Sfantului Andrei, ar putea fi libera. Propunerea a venit din partea Patriarhului BOR, PF Daniel, care a trimis Parlamentului o scrisoare in acest sens, a fost sustinuta de presedintele Traian Basescu si transformata in proiect legislativ de 43 de parlamentari PDL, in frunte cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Si in acest caz Senatul este prima camera sesizata, decizia finala urmand sa apartina Camerei Deputatilor.

Senatorul PDL Cristian Radulescu si-a exprimat nemultumirea spunand ca se folosesc "tot felul de pretexte pentru mini-vacante, punti intre sarbatori".

"Este adevarat ca statistica arata ca la noi sunt 11 sarbatori si altii au mai multe sarbatori, insa se poate face discutia cum se lucreaza in alte tari si cum in tara noastra. Nu prin inmultirea zilelor libere se vor relansa economia si atitudinea fata de munca a romanilor", a comentat senatorul PDL.

Ziare.com te invita la vot: Esti de acord ca ziua de nastere sa fie declarata zi libera prin lege?

Citeste si:
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a explicat de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Alexandra Văcaru în seara precedentă grevei STB. Nicușor Dan susține că i-a văzut apelul,...
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...