Ziua Unirii: Ponta si Antonescu s-au prins in hora la Iasi

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 13:02
3619 citiri
Ziua Unirii: Ponta si Antonescu s-au prins in hora la Iasi
Foto: Digi24

Cea de-a 154 aniversare de la Unirea Principatelor Romane este sarbatorita, joi, in intreaga tara prin organizarea mai multor ceremonii.

Premierul Victor Ponta se afla la Iasi, unde va asista la ceremoniile organizate pentru sarbatorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane. La fel si aliatul sau si presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Pentru liderii USL, ziua de 24 ianuarie are o semnificatie speciala, pentru ca in 2011, tot la Iasi, acestia au facut public anuntul constituirii USL, alianta cu care au castigat alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente ale zilei:

12:35 - Cateva persoane care au participat la festivitatile dedicate Unirii Principatelor Romane de la Iasi i-au huiduit pe liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, in timp ce dadeau mana cu oamenii.

12:08 - Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, presedintele Partidului Social Democrat al Muncitorilor, nu a fost lasat sa participe la manifestarile organizate, joi, in Piata Unirii din Iasi, pentru marcarea celor 154 de ani de la Unirea Principatelor.

El a declarat presei ca a fost impiedicat de jandarmi sa patrunda in Piata Unirii, desi spune ca fusese invitat la evenimente.

11:05 - Oficialitatile s-au deplasat la Biserica 'Trei Ierarhi' unde va fi oficiata o slujba si vor fi depuse coroane de flori la mormantul domnitorului Al. I. Cuza.

11:00 - Dupa manifestarile oficiale, va continua momentul folcloric, iar de la ora 12:00, tot in centrul orasului Iasi, Primaria va oferi 5.000 de portii de fasole, precum si vin fiert.

10:49 - Ponta si Antonescu s-au prins in hora si danseaza alaturi de ce ceilalti oficiali.

10:45 - Potrivit programul, dupa discursuri urmeaza ceremonialul depunerii de coroane la monumentul domnitorului Al. I. Cuza din Piata Unirii, defilarea detasamentelor militare si de intonarea Horei Unirii si desfasurarea Horei Populare.

10:42 - La festivitatile de la Iasi participa mai multi ministri, intre care Daniel Constantin, Varujan Vosganian si Liviu Dragnea.

10:39 - Traian Basescu e reprezentat de consilierul prezidential Iulian Chifu. Acesta a fost pe scena de la Iasi si in urma cu un an.

10:38 - Primarul Gheorghe Nichita, care este si vicepresedinte al PSD, a spus celor prezenti in Piata Unirii din Iasi ca trebuie sa urmam exemplul inaintasilor nostri pentru ca "avem potential si avem modele pe care putem sa le urmam! Avem si lideri politici puternici, asezati acolo unde le este locul! Ne trebuie rabdare, ne trebuie intelepciune, ne trebuie dialog si intelegere intre noi! Ne trebuie unitate si solidaritate!".

10:36 - Premierul Victor Ponta a tinut un scurt discurs care indeamna la unitate si solidaritate.

10:35 - "In ianuarie 1859 nu s-au unit doar principatele romane, ci si elite, aspiratii, entuziasme. Marile momente istorice sunt facute de natiuni si conducatori care intr-adevar isi repreinta natiunile. In istoria noastra sunt doua astfel de momente si nu e intamplator ca marile noastre. (...) Imi doresc si va doresc puterea si credinta de a fi impreuna toti romanii. La multi ani, Romania unita, Romania puternica, la multi ani, ieseni!", a incheiat Crin Antonescu.

10:32 - Pe scena de la Iasi vorbeste presedintele Senatului, Crin Antonescu.

10:25 - In 1859 alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei si Tarii Romanesti, a fost primita cu bucurie de locuitorii celor doua provincii. Peste 30.000 de oameni s-au strans atunci pe Dealul Mitropoliei, loc devenit simbol al unirii dintre Moldova si tara Romaneasca. Evenimentul este sarbatorit si vineri pe Dealul Mitropoliei din Capitala.

10:00 - Onorul militar a fost prezentat presedintelui Senatului, Crin Antonescu, in Piata Unirii din Iasi.

10:58 - Ponta a mers sa discute cu oamenii prezenti in Piata Unirii, iar unul dintre participanti i-a spus: "Dati-ne salarii si pensii ca avem parte doar de scumpiri", moment in care primarul Gheorghe Nichita a incercat sa-l indeparteze pe barbat si le-a spus oamenilor ca se vor intoarce sa discute cu ei dupa discursuri.

09:55 - Premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, mai multi ministri si parlamentari au ajuns joi, la Iasi, la manifestarile organizate de municipalitate cu prilejul aniversarii a 154 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca.

09:30 - Presedintele Traian Basescu nu va participa joi la festivitatile organizate cu ocazia Zilei Unirii la Iasi si la Focsani, a precizat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ziua Unirii sarbatoare Iasi, #Ziua Unirii Ponta Antonescu , #sarbatoare