Ziare.com

Parintii care pleaca la munca in strainatate trebuie sa anunte asistenta sociala

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 23:39

   

Parintii care pleaca la munca in strainatate trebuie sa anunte asistenta sociala
Guvernul a adoptat, marti, un proiect de lege prin care parintii care doresc sa plece la munca in strainatate trebuie sa anunte serviciul de asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara.

Noua prevedere a fost inclusa in proiectul de modificare si completare a Legii privind protectia si drepturile copilului, anunta B1, care citeaza Mediafax. De asemenea, parintii trebuie sa spuna autoritatilor si cine se va ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei.

"Parintii sau tutorele, dupa caz, care au copii in intretinere si intentioneaza sa plece la munca in strainatate sunt obligati sa notifice aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara, cu nominalizarea persoanei care se ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Masura are ca scop responsabilizarea parintilor. In plus, se doreste si monitorizarea la nivelul autoritatilor locale si centrale a situatiei numarului de copii ramasi in tara in ingrijirea altor persoane.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3402 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ca si cum nu erau suficiente motivele "Europene" de impiedicare a li

berei circulatii! De ce n-ar fi necesară această anuntare si-n cazu' celor care pleacă in tară de la munte pe litoral sau invers, că-i mai departe decat de la granitele Romaniei si pană la Europa adevărată (adică, incepand cu Austria si Italia)?

 

Da responsabilizarea guvernantilor nu !!!!!!!!!

Ca datorita lor nu mai sunt locuri de munca in tara , ei au inchis si vandut pe nimic tot ce a insemnat fabrica si combinat, unde si pe ce salarii sa munceasca romanul in tara lui nenorocitilor care asteptati voturi !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor