Absolventii de liceu mai au o saptamana sa se inscrie pentru ajutorul de somaj

Luni, 23 Iulie 2012, ora 09:22
2529 citiri

Absolventii de liceu care nu reusesc sa-si gaseasca un job si vor sa primeasca ajutor de somaj mai au la dispozitie o saptamana pentru a se inscrie la agentiile de ocupare a fortei de munca.

Daca nu isi depun dosarul, tinerii nu vor primi cei 250 de lei pe luna, ajutor de somaj, si nu vor beneficia nici de primele si subventiile prevazute de lege pentru cei care ii angajeaza, relateaza TVR Info.

In acest an, peste 100.000 de absolventi au picat examenul de Bacalaureat, iar, daca nu vor urma cursurile unor scoli postliceale si nu vor sa mai dea inca o data examenul in toamna, singurele alternative sunt angajarea sau somajul.

Pentru a se inscrie pentru a primi somajul, tinerii au nevoie de cartea de identitate in original si copie, dovada de absolvire a liceului si o adeverinta de la medicul de familie.

Statul va plati absolventilor care se angajeaza pentru mai mult de un an si o prima de incadrare de 500 de lei. De asemenea, angajatorii primesc pentru absolventii angajati intre 500 si 750 de lei pe luna, timp de un an, si sunt scutiti de la plata contributiilor la somaj.

Pentru persoanele cu studii medii si profesionale sau fara calificare sunt disponibile aproximativ 10.000 de posturi, doar in aceasta saptamana, respectiv drept lucratori comerciali, muncitori pentru confectii textile si constructii, zidari, ospatari, barmani, spalatori de vase etc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#absolventi ajutor somaj, #inscriere somaj absolventi liceu , #somaj