Bani si facilitati pentru mamele somere? - ce spune ministrul Muncii

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 08:42

   

Bani si facilitati pentru mamele somere? - ce spune ministrul Muncii
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, sustine extinderea concediului de maternitate pentru mame prin introducerea unor facilitati si indemnizatii pentru mamele care nasc si sunt in somaj sau nu au un loc de munca.

"A fost o discutie in cadrul Forumului (de la Milano - n.red.) privind extinderea concediului de maternitate pentru mame. Este un model pe care eu il imbratisez de foarte mult timp, astfel incat sa existe facilitati si indemnizatii care se acorda mamicilor care nasc si care sunt in somaj sau nu au un loc de munca, sa beneficieze de ele.

In momentul de fata, la nivelul UE, ca si in Romania, beneficiaza de concediu de maternitate si facilitati acordate prin acest program doar mamicile care au loc de munca", a declarat, miercuri, Rovana Plumb, la Romania TV.

Mamicile care vor sa stea acasa cu copiii isi pot gasi un loc de munca - Interviu

Ea a precizat ca masura ar urma sa se aplice inclusiv mamelor care sunt in somaj, dar nu mai primesc indemnizatie."Acesta este conceptul pe care am vrea sa il introducem si in Romania, dar deocamdata azi s-a reluat discutia si vom vedea in viitor cum vom putea sa il aplicam in Romania", a mai spus Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a participat marti la Conferinta la nivel inalt privind ocuparea fortei de munca in Europa, de la Milano, Italia.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2232 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ioanr
rank 5
Tov. ministreasa
Doua intrebari:
1.De unde luati banii?
2.Nu mai bine luptati pentru cerarea locurilor de munca necesare romanilor?
Mai aveti, voi astia din PSD, idei din astea trasnite?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor