Ziare.com

Circa un sfert din tinerii romani nu au loc de munca - Eurostat

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 18:31

   

Circa un sfert din tinerii romani nu au loc de munca - Eurostat
Rata somajului in randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani din Romania se ridica la 23,7 la suta, in 2011, potrivit datelor publicate de institutul european de statistica Eurostat.

Cea mai mare rata a somajului in randul tinerilor este in regiunea de centru, de 36,3 la suta, urmata de sud-Muntenia, cu 32,9%, si sud-est, cu 30,7%, se arata in raportul Eurostat, publicat miercuri.

In Bucuresti-Ilfov, 22,2 la suta din tineri sunt someri, in nord-vest 20,9%, in nord-est 11,9%, in sud-vest Oltenia 19,2%, iar in regiunea de vest 20,3 la suta.

In total, rata somajului din Romania a fost de 7,4 la suta in 2011, cea mai mare rata fiind tot in centru, de 11,1%, iar cea mai mica in regiunea de nord-est, de 4,8%. In Bucuresti-Iflov s-a inregistrat o rata a somajului de 5,4 procente.

Pe termen lung, rata somajului din Romania era de 41,9 la suta, fiind mai ridicata in sud-est (50,1%) si mai scazuta in Bucuresti-Ilfov (5,3%).

Cea mai scazuta rata a somajului din regiunile din Uniunea Europeana a fost in Salzburg (Austria), de 2,5%, iar cea mai mare in Andaluzia (Spania), de 30,4%.

Cei mai putini tineri someri se regasesc in Tubingen (Germania), 4,3%, iar cei mai multi sunt in Ceuta (Spania), 65,8%.

In cazul ratei somajului pe termen lung, cel mai bine sta regiunea Aland (Finlanda), cu 4%, iar cel mai prost sta Guadalupe (Franta), cu 82,1%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

va fii si mai mult

Daca s-au desfintat unitatile de productie...
Sa se de-a liber la angajari in sanatate, invatamant, sa fie ajutate firmele care angajeaza tineri someri. Economia tarii se restrange si se tehnologizeaza si acesta este unul din efecte. Romania nu produce mare lucru, noi vrem doar sa vindem ce fac alti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor