Ziare.com

Somajul a crescut in primul trimestru - unu din patru tineri nu are un job

Luni, 27 Iunie 2011, ora 10:39

   

Somajul a crescut in primul trimestru - unu din patru tineri nu are un job
In ciuda faptului ca Romania a iesit, cel putin teoretic, din recesiune, numarul somerilor pare sa creasca. Astfel, rata somajului, in primul timestru din acest an, a ajuns la nivelul 7,6%, arata datele publicate luni de INS.

Conform Statisticii, rata somajului a fost in crestere fata de trimestrul anterior, cand fusese de 7,3%, dar in scadere fata de trimestrul corespunzator din anul precedent (cu o rata a somajului de 8,1%).

Pe sexe, diferenta dintre cele doua rate ale somajului a fost de 1,4 puncte procentuale (8,2% pentru barbati fata de 6,8% pentru femei), iar pe medii rezidentiale, de 2,9 puncte procentuale (8,8% pentru mediul urban, fata de 5,9%
pentru mediul rural).

Rata somajului a atins nivelul cel mai ridicat (23,6%) in randul tinerilor (15-24 ani).

In ceea ce priveste rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani), aceasta a fost de 58,0%. In schimb, rata de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 ani a fost mai mica, de 62,5%, la o distanta de 7,5 puncte procentuale fata de tinta nationala de 70% stabilita in contextul Strategiei Europa 2020.

Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) de 58,0% a crescut atat fata de cea inregistrata in trimestrul corespunzator din anul precedent (+1,0 puncte procentuale), cat si fata de cea inregistrata in trimestrul anterior (+0,1 puncte
procentuale).

Gradul de ocupare era mai mare pentru barbati (64,6%, fata de 51,5% pentru femei) si pentru persoanele rezidente in mediul urban (58,3% fata de 57,6% in mediul rural). Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 23,1%.

In primul trimestru al anului 2011, populatia activa a Romaniei era de 9,810 milioane de persoane, din care 9,069 milioane de persoane erau ocupate si 741.000 persoane erau someri.

A.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1219 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si Boc ce ne zicea?

Vedeti ce se intimpla daca Ministerul Muncii nu mai este condus de Boc? Cine mai iese pe stica sa ne anunte rezultatele exceptionale? Lazaroiu? O cauta inca pe Alba-ca-zapada.

 

 

Rata de ocupare conteaza mai mult

La nivel macroeconomic rata de ocupare conteaza mai mult. Daca este adevarat ca aceasta a crescut cu 1% fata de anul trecut e un micsemn bun.

 

 

aha, aha, aha

Pai nu zicea luna trecuta cel mai iubit dintre pamantenii din bantustanul Romuninja ca am iesit din recesiune si din criza si am inceput sa crestem asa incet-incet de vara cu 1% ? Si nu aplaudau ude fleashca de emotie Roberta alma-sufletel Anastase, Nuti Woodrea-clapon, Raluca de sub stolojan Turcan si Anca Boagiu-bocciu ?? Cum adica exista somaj in Romuninja ? Nu se poateeee...sunt agenturili de vina, USL, iredentistii si pixelul albastru. Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu !!! aha-aha-aha

 

 

@cetateanul european.

Nu nce a zis d.l BOC ,ci ce am inteles noi din ce a zis el.
Boc prin noul Codul al Muncii a fortat angajarea LEGALA a peste 271.000 de persoane.
Este un aport CONSIDERABIL al lui BOC pe plaja muncii.

 

 

naliza INS este pe primul trimestru, cand era iarna.

Prin intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii,s-au facut multe angajari, asa ca cifra de 7,6 ar putea cobora undeva sub 6 %.

 

 

Vom vedea datele de bilant pe 6 luni ale INS, in curand.

Dupa unele disponibilizari, urmeaza angajarea absolventilor.
Dar multi prefera somajul si la expirarea lui pleaca in lume. dar raman in evidentele noastre.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor