Indemnizatia de somaj si alocatia de stat pentru copii ar putea sa creasca anual

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 10:28
4771 citiri
Indemnizatia de somaj si alocatia de stat pentru copii ar putea sa creasca anual
Foto: Arhiva Ziare.com

Indemnizatia de somaj si alocatia de stat pentru copii ar putea sa fie marite in fiecare an, potrivit unui proiect sustinut de mai multi parlamentari, atat de la Putere, cat si din Opozitie, prin care se cere indexarea anuala a indicatorului social de referinta (ISR) cu 100% din rata inflatiei.

Prin proiectul semnat de parlamentari ai PSD, ALDE, USR, dar si de Victor Ponta si Daniel Constantin, care conduc Pro Romania, se doreste indexarea anuala a ISR cu 100% din rata inflatiei, ca indicator ce reflecta cresterea anuala medie a preturilor, conform Profit.ro.

Trebuie mentionat ca valoarea indicatorului social de referinta, care este 500 de lei, nu a mai fost actualizata din 2008.

Parlamentarii semnatari sustin ca acest model de indexare se aplica deja in cazul pensiilor.

Indicatorul Social de Referinta (ISR) este valoarea in raport cu care sunt calculate toate prestatiile sociale, precum venitul minim garantat, indemnizatia de somaj, ajutorul pentru incalzire sau alocatia de stat pentru copii.

Coeficientul de multiplicare pentru fiecare tip de prestatie in parte se numeste Indicele Social de Insertie (ISI), iar pentru alocatia de stat pentru copil este de 0,168 din ISR.

#alocatie copii crestere anuala, #valoare somaj crestere anuala, #proiect alocatie somaj crestere , #somaj