Romania, pe locul zece la somaj in UE

Marti, 31 August 2010, ora 17:30

   

Romania, pe locul zece la somaj in UE
Piata muncii din Uniunea Europeana pare sa se fi stabilizat, rata somajului ramand neschimbata la 9,6 la suta, in luna iulie, comparativ cu luna precedenta.

In schimb, somajul este inca in crestere in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, cand rata era de 9,1 la suta, potrivit institutului european de statistica, Eurostat.

Romania se afla pe locul zece in topul tarilor cu cel mai redus somaj, cu o rata de 7,4 la suta in primul trimestru din acest an. Eurostat nu detine, inca, datele pentru luna iulie in ceea ce priveste Romania.

De asemenea, in zona euro, rata somajului a ramas aceeasi din luna iunie 2010, de 10 la suta.

Eurostat estimeaza ca, in luna iulie, 23,057 de milioane de persoane din Uniunea Europeana nu aveau un loc de munca.Cele mai ridicate rate ale somajului s-au inregistrat in Spania (20,3 la suta), Letonia (20,1 la suta in primul trimestru) si Estonia (18,6 la suta in al doilea trimestru).

Austria are cea mai scazuta rata a somajului din UE, de 3,8 la suta in iulie, urmata de Olanda, cu 4,4 la suta, in iunie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1678 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
GhitzaTheOutLaw
rank 1
ah bon?
mais dans ces pays la le chomage est paye, non? car on ne peut pas dire que 200 euro/mois de chomage c'est une allocation de chomage.
On appelel ca RMI, Revenu Minimum d'Insertion, il est destine a se nourrir sans plus.
En vrai la Roumanie est number one across the nations en matiere de pauperisation
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor