Sa tot fii somer: Cine a primit o indemnizatie de 10.000 de lei pe luna

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 16:43
6657 citiri
Sa tot fii somer: Cine a primit o indemnizatie de 10.000 de lei pe luna
Foto: Arhiva Ziare.com

Cea mai mare indemnizatie de somaj din 2015 a fost de 10.000 de lei, suma incasata lunar de un fost director de resurse umane din Bucuresti. Alti 48 de someri au primit lunar indemnizatii mai mari de 2.500 de lei, potrivit datelor de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Potrivit datelor ANOFM, transmise la solicitarea News.ro, un fost director de resurse umane din Bucuresti a primit anul trecut o indemnizatie de somaj de 10.501 lei pe luna.

Alti 48 de someri au primit lunar indemnizatii de somaj de peste 2.500 de lei, rezulta din datele centralizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv de agentia din Bucuresti.

Douazeci dintre somerii care au incasat lunar indemnizatii de peste 2.500 de lei sunt din Bucuresti, sase din Prahova, patru din Timis si cate trei din Constanta si Ilfov.

De asemenea, cate doi someri din Alba si Brasov si unul din Buzau, Calarasi, Cluj, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iasi si Neamt au incasat lunar aceeasi suma, de doua ori mai mare fata de salariul minim pe economie.

Cea mai mare indemnizatie de somaj in 2014: Suma uriasa incasata de un fost director al unei firme

Somerii cu indemnizatii de 2.500 de lei lunar au fost angajati inainte de intrarea in somaj pe posturi de: director resurse umane, sef birou, director economic, director vanzari, manager, director general societate comerciala, director adjunct societate comerciala, director adjunct - directie de leasing, manager imbunatatire procese, manager achizitii, sef birou marketing, manager proiect, consilier economic, manager al sistemelor de management al calitatii, specialist resurse umane, expert inginer petrolist, supervizor geolog si foraj, inginer petrolist, director unitate bancara, sef instalatie petroliera si inginer industria alimentara.

Indemnizatia de somaj este o compensatie partiala a veniturilor unei persoane care isi pierde locul de munca sau a veniturilor absolventilor institutiilor de invatamant care nu s-au putut incadra in munca.

Indemnizatia de somaj se acorda pe perioade diferite, stabilite in functie de stagiul de cotizare, respectiv: sase luni pentru persoanele cu stagiu de cotizare de cel putin un an si pentru absolventi, noua luni pentru un stagiu de cotizare de cel putin cinci ani si 12 luni pentru un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#somaj mare, #suma mare somaj, #indemnizatie somaj 2015 , #somaj