Aberatia zilei: Abandonata in spitalul de psihiatrie timp de aproape 50 de ani

Miercuri, 31 August 2016, ora 13:11
14519 citiri
Aberatia zilei: Abandonata in spitalul de psihiatrie timp de aproape 50 de ani

O femeie din Iasi si-a petrecut ultimii 49 de ani din viata la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde fusese adusa dupa o criza de epilepsie. Rudele ei n-au mai vrut sa o ia acasa, iar spitalul nu a facut nimic pentru a o ajuta sa se reintegreze in societate.

Femeia care si-a irosit toata viata are acum 67 de ani. A ajuns la Socola in stare de depresie pe cand avea doar 18 ani si de atunci n-a mai iesit din spital, informeaza ProTV.

Batrana spune ca inainte mai veneau rudele sa o viziteze, dar in ultimul timp n-au mai venit deloc. Intrebata daca nu si-a dorit in toti acesti ani sa se intoarca acasa, femeia a spus ca da, si-a dorit, si ca si-a mai dorit si sa o caute sora ei, dar asta nu s-a intamplat.

In timp ce fratele femeii sustine ca familia nu a vrut sa o ia acasa pentru ca "face urat", medicii de la Socola il contrazic, explicand ca pacienta nu reprezinta un pericol si ar putea locui cu familia, cu conditia sa urmeze tratamentul medicamentos prescris.

Cazul nu este unul singular, peste 80% dintre cei 350 de bolnavi internati la Socola fiind abandonati de familie, motiv pentru care luna aceasta conducerea spitalului a decis sa ia masuri, adica sa responsabilizeze familiile.

Astfel apartinatorii vor fi pusi sa semneze un contract cu spitalul si sa aleaga: ori se ocupa acasa de ingrijirea pacientului, ori platesc spitalizarea. In cazul in care nu vor face nici una, nici alta, vor fi dati in judecata, informeaza sursa citata.

Situatia este una tragica si nu putem sa nu ne intrebam: Pe langa ce fel de oameni isi abandoneaza rudele intr-un spital de psihiatrie, daca bolnava putea fi externata, de ce nu au facut acest lucru medicii de la Socola timp de 49 de ani? Cum sa fii complice la izolarea unui om si sa nu te straduiesti sa ii oferi acestuia sansa reintegrarii in societate?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Relația de iubire dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și tânăra Irina Tănase (28 de ani) traversează o criză după ce fostul lider PSD a plecat de la domiciliul cuplului, simțindu-se trădat...