Aberatia zilei: Disparuta din spital de o luna si gasita intamplator langa gard, in stare de putrefactie

Joi, 03 August 2017, ora 16:16
6464 citiri
Aberatia zilei: Disparuta din spital de o luna si gasita intamplator langa gard, in stare de putrefactie
Foto: site Spital Jebel

O batrana internata in urma cu o luna la spitalul de psihiatrie Jebel (Timis) si data disparuta dupa doar doua zile a fost gasita moarta, in stare de putrefactie, de niste muncitori, in balariile de langa gardul spitalului. O infirmiera s-a ales cu mustrare verbala si atat.

Cosmarul a inceput la doar doua zile dupa ce Andreea si-a internat mama la spitalul Jebel pentru ca starea ei se agravase dupa moartea tatalui si nu mai putea fi tinuta sub control.

"M-a sunat joi, in data de 29 (iunie, n.red.) pe la 16.30, cineva de la spital, sa-mi spuna ca au o veste proasta. Eu m-am gandit automat ca a murit mama, pentru ca era si bolnava de diabet si de inima, insa mi-au spus ca a disparut din spital si ca nu o gasesc. Pe moment, nu am stiut ce sa le zic, ca am fost efectiv socata de veste si nu am stiut ce sa fac.

Am sunat repede la politie, dupa care am sunat din nou la spital sa-mi dea mai multe amanunte. De la spital aflasera ca am sunat la politie si m-au luat la rost. Mi-a zis o doamna, care era la telefon, 'pentru ce dracu ai sunat politia, asa ne ajuti?', la care am ramas masca. I-am intrebat totusi cum e posibil sa dispara din spital, ei se scuza ca nu stiu cum a scapat, ca nu au un singur bolnav de care sa aiba grija", a povestit Andreea pentru Banatenii.ro.

Disperata, fata si-a cautat mama peste tot, iar sotul ei a fost de mai multe ori la spital sa afle daca cineva a aflat ceva. Se pare ca nimeni nu s-a sinchisit.

Andreea spune ca a mai fost sunata de la Jebel doar ca sa fie intrebata daca nu cumva mama ei si-a facut aparitia.

Dupa alte doua saptamani, Gherghina Lungu a fost gasita in balariile de langa gardul spitalului, in stare de putrefactie. Mai multi muncitori au dat intamplator peste cadavru, scriu jurnalistii de la Banatenii.ro.

"Au gasit-o niste muncitori de la spital, in tufisurile si balariile de langa spital. Asta a aflat sotul cand s-a dus sa o identifice, i-a auzit vorbind pe angajati, ca nu i-a spus nimeni nimic, oficial, pana acum. Nu-mi vine sa cred ca e posibil asa ceva. Cand am dus-o acolo, am lasat-o in grija lor, am fost pusa sa si semnez pentru asta. Cum e posibil sa dispara un om dintr-un spital si sa nu fie cautat tocmai imprejurul locului de unde a disparut?! Asta nu pot sa inteleg", a declarat Andreea, hotarata ca dupa inmormantare sa dea spitalul in judecata.

Conform sursei citate, Ministerul Sanatatii a precizat ca o singura persoana a fost sanctionata pana acum de catre conducerea "Spitalului pentru Psihiatrie si Masuri de Siguranta" din Jebel: o infirmiera a primit... mustrare verbala. Atat se pretuieste viata acolo.

Totusi, Politia a deschis un dosar pentru ucidere din culpa.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#batrana disparuta spital psihiatrie moarta , #spital