Ziare.com

Afla daca ai probleme cu inima fara sa platesti - vezi unde si cand

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 18:04

   

Afla daca ai probleme cu inima fara sa platesti - vezi unde si cand
Au mai ramas doar trei zile in care bucurestenii pot beneficia de evaluari cardiovasculare gratuite in parcul "Alexandru Ioan Cuza" (Parcul IOR-Titan).

Initiativa face parte din campania "Spune ce ai pe inima", primul demers de informare pentru depistarea precoce a fibrilatiei atriale, cea mai frecventa tulburare de ritm cardiac si unul dintre principalii factori de risc pentru accidentul vascular cerebral.

Cercetari recente au dezvaluit faptul ca fibrilatia atriala este unul dintre principalii factori care conduc la accidentele vasculare cerebrale. La nivel european se apreciaza ca aproximativ sase milioane de persoane sufera de fibrilatie atriala, iar in Romania se estimeaza ca aproximativ 200.000 de oameni sufera de aceasta afectiune.

In fiecare an, aproximativ trei milioane de oameni din intreaga lume sufera un accident vascular cerebral cauzat de fibrilatia atriala.

Totodata, accidentele vasculare cerebrale la pacientii cu fibrilatie atriala cresc cu 70% riscul de mortalitate, prelungesc cu 20% spitalizarea si reduc cu 40% rata de recuperare.Campania a demarat pe 25 octombrie si a fost lansata de Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Neurologie, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Primariei sectorului 3.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2183 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor