Ancheta la Spitalul Judetean Ploiesti dupa "autodenuntul" de malpraxis. Ce spune Ministerul

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 14:22
2981 citiri
Ancheta la Spitalul Judetean Ploiesti dupa "autodenuntul" de malpraxis. Ce spune Ministerul
Foto: Arhiva

Ministerul Sanatatii a decis sa deschida o ancheta la Spitalul Judetean Ploiesti dupa ce medicul chirurg Dan Oprea a dezvaluit conditiile precare in care se desfasoara activitatea in aceasta unitate sanitara.

Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat ca este posibil ca medicul sa aiba dreptate intru totul sau dimpotriva, sa nu aiba dreptate deloc, dar acest lucru va fi constatat de autoritati.

"Ca urmare a acestor dezvaluiri de presa am hotarat ca o echipa de control formata din reprezentanti ai ministerului, corpul de control, si DSP Prahova, sa mearga sa faca o ancheta si sa vedem daca toate aceste lucruri se confirma sau nu", a declarat Eugen Nicolaescu la postul Digi24.

Un medic de la Spitalul Ploiesti face dezvaluiri socante: Suntem constienti ca e malpraxis

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca sunt abateri de la legislatie sau de la celelalte prevederi in vigoare, in conditiile in care medicul Dan Oprea a semnalat lucruri extrem de grave.

Eugen Nicolaescu a tinut sa sublinieze faptul ca spitalul respectiv este in coordonarea Consiliului Judetean Prahova, nu a Ministerului Sanatatii, dar a precizat ca el personal nu poate ramane impasibil cand asemenea lucruri se fac publice.

"Nu aveam cunostinta, nu ne-a informat absolut nimeni, sunt putin surprins ca medicul nu a sesizat conducerea spitalului, DSP Prahova, Consiliul Judetean sau Colegiul medicilor. Erau foarte multe organisme locale care ar fi putut sa intervina", a subliniat ministrul Sanatatii.

Iritat de intrebarile jurnalistei de la Digi24, Eugen Nicolaescu a tinut sa precizeze de mai multe ori ca "Ministerul Sanatatii nu are nicio responsabilitate" in ceea ce priveste Spitalul Judetean din Ploiesti, neputand sa se implice decat daca nu se respecta regulile igienico-sanitare, caz in care inspectia merge in control si verifica daca se constata abateri.

"Daca am auzit asa ceva, nu am putut sa stau impasibil. Vreau sa aflu mai repede si mai corect, altfel nu e problema Ministerului Sanatatii", a declarat ministrul.

Eugen Nicolaescu a declarat ca rezultatele anchetei vor fi date publicitatii, iar daca vor fi constatate incalcari ale legii, Consiliul Judetean va aplica masurile prevazute de lege.

De asemenea, intr-o interventie telefonica la postul citat, Anca Dobrescu, reprezentantul DSP Prahova, a confirmat faptul ca institutia s-a autosesizat in cursul diminetii de marti si a instituit o echipa de control. Totodata, a fost informat si Consiliul Judetean Prahova, urmand sa se faca o evaluare la nivelul unitatii sanitare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#ancheta spital Ploiesti, #Dan Oprea chirurg Ploiesti, #malpraxis Spital Ploiesti, #Eugen Nicolaescu ancheta Ploiesti , #spital