ANP: 50 de detinuti si 79 de politisti de penitenciare sunt confirmati cu COVID-19

Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 17:59
1758 citiri
ANP: 50 de detinuti si 79 de politisti de penitenciare sunt confirmati cu COVID-19
Foto Hepta

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) anunta ca un numar de 50 de detinuti confirmati cu COVID-19 sunt tratati in penitenciarele-spital Jilava si Poarta Alba. Totodata, in prezent sunt infectati 79 de politisti de penitenciare.

"La data prezentei, pentru un numar de 50 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigura tratament specific in Penitenciarele-Spital Bucuresti-Jilava si Constanta-Poarta Alba, sub indrumarea structurilor de resort din sistemul public de sanatate.

Referitor la personalul angajat, precizam ca 79 de politisti de penitenciare sunt, in prezent, confirmati pozitiv SARS-CoV-2 si respecta recomandarile Directiilor de Sanatate Publica competente", a informat, joi, ANP.

Administratiile locurilor de detinere au aplicat masuri specifice de interventie, nefiind raportate disfunctionalitati in derularea misiunilor si activitatilor curente.

"Raportat la conduita de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus, subliniem ca unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor au implementat, incepand cu data de 03.12.2020, o Metodologie de testare rapida Ag SARS-CoV-2 a persoanelor private de libertate si a personalului angajat din sistemul administratiei penitenciare, in completarea demersurilor cu caracter preventiv", a precizat ANP:

Potrivit sursei citate, avand in vedere ca in 4 ianuarie a fost actualizata Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborata de Institutul National de Sanatate Publica Romania, si includerea persoanelor private de libertate si a personalului de penitenciare in categoriile carora li se aplica Recomandarile de prioritizare a testarii prin RT-PCR si/sau test rapid antigenic pentru SARS-CoV-2, unitatile de detentie, in colaborare cu Directiile de Sanatate Publica judetene, desfasoara demersuri pentru stabilirea conduitei de implementare a noii metodologii.

Escrocul care se pretindea avocat si insela din penitenciar prin metoda accidentul. Pedeapsa primita dupa ce a convins cinci batrani sa plateasca peste 70.000 de lei

De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
Pungile sub ochi strică aspectul general al tenului și îți dau un aspect obosit, îmbătrânit chiar. De ce apar însă și cum poți să scapi de ele? Primul factor pe care trebuie să îl...
Bebelușii Ozempic: Femeile care rămân însărcinate după ce încep să ia medicamente pentru pierderea în greutate, deși folosesc contraceptive. "A fost cu adevărat o surpriză"
Bebelușii Ozempic: Femeile care rămân însărcinate după ce încep să ia medicamente pentru pierderea în greutate, deși folosesc contraceptive. "A fost cu adevărat o surpriză"
Femeile rămân accidental însărcinate în timp ce iau medicamente pentru pierderea în greutate precum Ozempic și Mounjaro, chiar dacă folosesc contraceptive. Un grup de Facebook numit...
#detinuti, #covid, #ANP, #tratament, #pandemie , #spital