Ziare.com

Apel catre V. Ponta: Tineti-va de cuvant! Copiii continua sa moara cu zile!

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 27 Mai 2013, ora 12:08

   

Apel catre V. Ponta: Tineti-va de cuvant! Copiii continua sa moara cu zile!
08.06 2012

Victor Ponta:

"Am vazut un articol pe un site de stiri (Ziare.com - n.red.) despre copiii care sunt dusi la operatie - si vorbim de cardio-chirurgie, adica grav, sunt dusi cu avionul prin diverse tari si unii dintre ei nici nu mai ajung acolo, in timp ce avem in Bucuresti, facuta in special din donatii si din bani privati, o sectie de cardio-chirurgie si nu se deschidea pentru ca erau tot felul de blocaje birocratice.

L-am chemat si pe seful Casei Nationale si pe ministrul Sanatatii. Sper ca saptamana viitoare sa o redeschidem".

Da, dl. Victor Ponta citise articolul intitulat Ticalosia care ucide copii. Si a facut o promisiune normala pentru orice om de bun simt, cu atat mai mult pentru un premier aflat la inceput de mandat.

Va intrebati cati copii au fost operati si salvati intr-un an in sectia deschisa rapid, conform declaratiei lui Victor Ponta. Niciunul. Sectia este tot inchisa. Au mai murit in schimb cu zile cateva sute. Adica cei pe care medicul Catalin Cirstoveanu nu a reusit sa-i duca in spitale din alte tari, cu curse aeriene de linie, low-cost, fara dotari speciale, folosind propriile conexiuni si uneori propriii bani sau prin bunavointa asociatiilor, fundatiilor, persoanelor anonime, asumandu-si riscuri enorme.

Sectia de cardio-chirurgie a spitalului Marie Curie, superdotata, chiar imbunatatita intre timp la indicatiile unor medici din strainatate sta inchisa de doi ani de zile, in timp ce copii care au nevoie de operatii mor cu zile. De ce?

Intram intr-o poveste din cel mai adanc intuneric al mintii si sufletului, o poveste care trebuie spusa, in interesul dreptului la viata al unor copii, nevinovati ca s-au nascut intr-o tara guvernata stupid.

Intr-adevar, dupa declaratia de anul trecut, Victor Ponta l-a chemat la Palatul Victoria pe seful sectiei Terapie Intensiva Neonatologie de la Spitalul Marie Curie, Catalin Cirstoveanu. Imediat a reactionat si ministrul de atunci al Sanatatii, Vasile Cepoi: "in aceeasi zi dl. Cepoi mi-a dat mesaj. Eu ma tot chinuiam sa intru la dansul la cabinetul ministerial, sa ii explic situatia, dar nu reuseam, trebuia ca lucrurile sa vina de la domnul premier...

A doua zi, cred, am fost la dl. ministru, insotit de dl. manager. Dupa ce i-am explicat clar situatia, cu documente, in loc sa rezolvam problema, ne-a criticat. Ca e spatiu mic, ca sunt fara cap lucrurile etc...", povesteste doctorul Cirstoveanu.

"Mic si fara cap", acesta poate trata intre 20 si 400 de copii, conform evaluarilor unor cardio-chirugi straini, precum profesorul Frigiola, venit la invitatia secretarului de stat Raed Arafat.

In mod paradoxal, nu banii sunt problema acestei sectii vitale pentru copii. E complet dotata din donatii - 1,7 milioane de euro si 1,7 miloane euro de la Guvern, deci raman doar cheltuielile de personal, aproximativ 500 de mii de euro pe an si consumabile.

Primaria sectorului 4, pe raza careia functioneaza spitalul Marie Curie, a pus deja la dispozitie acesti bani, iar Ministerul Sanatatii a asigurat inscrierea in programul de sanatate pentru chirurgia cardiovasculara.

Pe cine sa platesti insa cu acesti bani? Medici nu sunt. De exemplu, dr. Anca Mandache, chirurg cardiac pediatru, venita de la Marsilia la Spitalul Marie Curie, si-a dat demisia dupa 5 luni de stat degeaba si incercari inutile de a face ceva.

A plecat in mediul privat, la Brasov, pentru ca nu a avut cu cine sa lucreze, adica un minimum de asistente care trebuiau trimise la Marsilia la specializare.

Cardiochirurgia pediatrica este o specialitate extrem de deficitara in Romania: "Din nefericire, chirurgia cardiaca e cam in colaps. La Cluj, lucrurile pare ca s-au terminat, un cardiolog a plecat la spitalul privat Monza, un chirurg la un spital privat din Sibiu. La Targu Mures, s-a dus dl. ministru sa ii resusciteze. De asemenea, nu are personal pentru ca multi au plecat la o clinica privata din Brasov.

E o meserie in care doctorii stau de dimineata pana noaptea in spital, cu riscuri foarte mari si este totalmente neplatita. Si oamenii spun ca vor sa aiba si viata privata. Pleaca", explica medicul Catalin Cirstoveanu.

Pleaca, dar sunt dispusi sa revina sa opereze in Romania, la Marie Curie, pe gratis. Sunt dispusi la acest gest de caritate pentru copiii din tara lor. Dar nu pot. Pentru ca nu au acreditari.

"Trebuiau acreditati medicii din Bristol, din Germania, sa-i aducem, aici sa munceasca. Ei opereaza acolo, dar la noi nu sunt buni. Noi ne bucuram de dreptul ca muncim afara, ei sa nu se bucure. Acolo sunt buni, aici nu sunt buni. Nici alte moduri de colaborare nu sunt acceptate. Doar cu doctorul Badiu, cred ca dl secretar de stat Raed Arafat a reusit ceva...

Va dau exemplu Eritreea, unde nu exista niciun chirurg cardiac. Oamenii aceia chiar sunt inteligenti si aduc echipe din strainatate. Unul dintre doctorii la care duc copiii mi-a zis o data: uite acum plec cu toata echipa in Eritreea doua saptamani si operez tot. Si nu-i intreaba de acreditare.

Sunt oameni recunoscuti la nivel international, au un CV, opereaza in toata Europa, unde nu sunt foarte multi chirurgi cardiaci pediatri. Doctorul acesta opereaza in Israel, la Londra si mi-ar fi rusine sa-i spun 'mister, nu vrei sa te tin eu sase luni pe holuri sa iti dau acreditare?'

Oamenii de la noi un inteleg ca e in normalitatea lucrurilor sa pleci sa ii inveti si pe altii ceea ce faci de multi ani bine in tara ta...", spune dr. Catalin Cirstoveanu.

Asadar, medici care opereaza in mari spitale din lume opereaza si copiii pe care dr. Cirstoveanu reuseste sa ii duca la ei, insa nu sunt buni sa opereze in Romania. Pentru unii dintre acesti copii dusi in strainatate sa fie operati de medici romani, statul trebuie sa plateasca spitalizarea pe formularul E 112.

Din toamna, va fi obligat sa plateasca pentru toti cei care solicita, conform unei noi directive europene. Milioane de euro ies si vor iesi din tara pentru ca medici recunoscuti international nu sunt lasati sa opereze gratis intr-o sectie perfect dotata din Romania.

Secretarul de stat Raed Arafat a promis, pe cand era ministru interimar, sa rezolve problema acreditarilor. N-a reusit. "Nu sta doar in pixul dansului, care stiu ca doreste acest lucru. E vorba si de Colegiul medicilor, de colegi de la alte spitale. De ce sa functioneze ei acolo si sa nu functioneze la mine? Sa moara ce e acolo si sa creasca la mine. Acesti oameni ar putea veni cu echipe complete, alaturi de cadrele noastre medicale, si o luna, doua sa opereze tot ce se poate opera."

Dar problema nu este doar la diverse esaloane ale ministerului, dupa cum spune chiar dr. Cirstoveanu: "In cinci luni de zile, nu am reusit sa scoatem la concurs nici macar 4 posturi de asistente din cele 30 primite de la Ministerul Sanatatii."

In privinta asistentelor, adevarul e la mijloc. Ministerul Sanatatii a deblocat posturi pentru chirurgie cardiaca. Insa, odata angajate, asistentele au fost redistribuite in restul spitalului care a pierdut masiv asistente in ultimii ani.

"Nimeni nu a fost hotarat sa rezolve problema. Am luat asistentele si le-am pus prin spital, asa e, dar daca tu vrei sa rezolvi problema, o rezolvi din piatra seaca. Se poate".

Si peste toate planeaza umbra Ministerului de Finante, vinovat sau invinovatit pentru toate. "Ministerul Sanatatii ne-a dat posturile si zice ca managerul are voie sa angajeze asistente. Managerul spune 'mi-au dat posturile, dar nu ma lase Finantele sa angajez'. Se arunca pisica de la unul la altul".

Si in timp ce pisica trece dintr-un birou in altul, iar sectia e sub cheie, copiii se sting...La MS Curie e un fel de ultima statie, ori pleaca in strainatate, ori mor. Alegerea e teribila de fiecare data.

"Si daca sectia ar fi deschisa nu ar fi numai succese, peste tot sunt cazuri disperate. E mai simplu sa-i lasi sa moara, decat sa-i tratezi? Dl dr Raed Arafat m-a criticat pe buna dreptate ca plec cu ei fara sa am tot echipamentul. Eu n-as vrea sa mearga aparatul sa mi-l ventileze sa ma uit la el? Dar cine isi permite sa scoata 10 mii de euro din buzunar?

Unora dintre parinti le cumparam noi bilete de avion. Noi nu ne lasam. Nu putem sa ne uitam la un copil ca e in sectie si moare. Trebuie sa stii ca e o sansa pentru ei. Doctorii care ii opereaza in strainatate tot timpul ne intreaba: 'cand venim sa va ajutam?' Pe gratis, evident."

Dar nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Unde nu e prostie, e rautate. "Mai e si o alta problema, nu toti din spital vrem sa tratam acesti copii, desi sectiile noi infiintate sunt cele mai profitabile pentru spital. Acum un an am fost reclamat la DNA ca am construit centrul, s-a stins totul, nimeni nu isi inchipuie ca poti face ceva si sa ramai cu aceeasi avere. Acum m-au reclamat ca duc copiii in strainatate, iarasi nimeni nu poate crede ca ii duci pur si simplu, pentru ca te-ai saturat sa ii vezi murind si totusi sa ramai la fel de bogat sau sarac", povesteste Catalin Cirstoveanu.

Unii copii se lupta pentru viata lor cu o forta care sfideaza medicina, cu toate ca tara in care s-au nascut nu le da nicio sansa.

"Avem acum un copil, caz social. Trebuie sa ii facem pasaport. E o doamna careia i-a murit copilul in sectia noastra, tot cu o boala cardiaca, si o sa mearga cu el in Italia, impreuna cu o asistenta. Sa aiba grija de el. L-a adus asistenta sociala de la Slatina, si ne-a spus ca mai are cinci frati acasa, n-au niciun ban, n-are acte. Am crezut ca o sa moara. Si totusi are viata. Deschide ochii, desi are o boala grava, fiind dependent de un aparat de ventilat. Supravietuieste si in lipsa unui medicament foarte scump, pe care nu il avem. Am zis atunci ca aici e mult mai mult... Cine suntem noi sa zicem ca moare? Plecam cu el. Dar e o picatura intr-un ocean".

Picatura cu picatura, pe riscul lui, cu eforturi supraomenesti, abandonand orice in afara acestei misiuni care depaseste limitele profesiei, doctorul Cirstoveanu intoarce de la moarte copii condamnati de un sistem inept. Si spera, asa cum numai un om cu o profunda credinta poate spera: "Eu stiu ca o sa operam aici in ciuda tuturor oprelistilor. Eu stiu lucrul asta" .

Aceasta nu este doar o poveste despre dorinta imensa a unui medic de a-si face cum poate mai bine datoria. Pentru mii de copii si parintii lor, doctorul Catalin Cistoveanu este mai mult decat un erou. Pentru o mare parte dintre ziaristii care au scris despre el, la fel.

Daca cineva i-ar face vreun rau, ar experimenta fatal un linsaj mediatic comparabil cu cel declansat de demisia lui Raed Arafat in 2012.

Aceasta este o poveste despre prostia si rautatea care ucid copii, despre felul in care risipim resurse aiurea si apoi ne plangem ca nu le avem, despre lipsa de viziune, despre cinism, invidie, comoditate si indiferenta.

Si daca acum un an Victor Ponta a promis si nu a facut, mi-as dori ca anul acesta sa nu promita, dar sa faca. Daca nu ca premier, atunci macar sau poate in primul rand ca parinte, sa faca ceea ce trebuie facut pentru ca aceasta sectie sa devina dintr-o sansa refuzata, o sansa reala la viata pentru mii de copii.

Limanul lor este la distanta de numai cateva semnaturi si un strop de vointa reala. Fac apel la Victor Ponta sa dovedeasca aceasta vointa.

Campania Ziare.com "O sansa la viata" - Ziare.com trage un semnal de alarma in urma redistribuirii fondurilor pentru sectiile de terapie intensiva neonatala. Copiii sunt viitorul, le suntem datori macar cu o sansa la viata!
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5169 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lichidati mafia din sanatate !

Apelul catre Victor Ponta este unul clar demagogic si perfid . In sanatate trebuie mai intai lichidata mafia care a prins puteri totale in ultimii catica ani . Problema este grava si veche , iar sectorul sanatatii trebuie reformat unitar si nu pe bucatele fiindca ramane ca inainte . . "Specialistii" Basescu , Boc si Ceke l-au falimentat definitiv afirmand cinic ca-l reformeaza . Iar interventiile festive ale repezitului Ponta il vor face in timp scurt pe el raspunzator pentru amatorismul si nesimtirea celor din guvernarea portocalie .

 

Cine a văzut să se țină de cuvant cel mai mare minciunos? Și ce ar

putea face, dacă 20 de ore pe zi se uită in oglindă ranjind studiat?

 

"Si peste toate planeaza umbra Ministerului de Finante"

Si peste Ministerul de Finantze planeaza Gheorghe Gherghina, acest Gica Contra al finantzelor, cel care se opune la orice schimbare, cel care de la Revolutia din TImisoara face toate bugetele Romanie dupa tipicul lui Ceausescu!
Nimeni nu a reusit sa reformeze ministerul de finantze, nimeni nu a reusit sa omoare Hydra comunista ce salasuieste prin ministerul ala ...

 

Asadar, singura problema e personalul calificat

Straniu!

- medicii romani calificati in Occident si care doresc sa lucreze in tara in domeniu, nu sunt acceptati pentru ca nu sunt... "recunoscuti".

- Plagiatorii nostri nationali, incompetenti, aroganti si agresivi sunt, in schimb, recunoscuti pe plan mondial. Bravo, Tonta!

Tzara de infantili (a se vedea ceva postari mai

jos care ilustreaza din plin debilitarea...).
In fapt, romanul ilustreaza din ce in ce mai precis observatzia ca omul e cea mai perversa bestie. Gradul de atrofiere al umanitatzii la romani este mult prea avansat ca sa se mai poata spera ceva de la natzia asta. Astfel ca este cu totul shi cu totul in "logica" acestui popor ca viatza unor copii sa depinda de vanitosul plagiator Ponta shi de insalubrul scandalagiu pierde-vara Nicolaescu...

Ticalosia presei ne-a adus aici !

Ea a cocotat in varful puterii tot felul de infractori,plagiatori,repetenti,pedofili,etc si ea ii mentite la cote inalte in sondaje prin manipulari ordinare.Cainele de paza al democratiei se afla in lesa USL!.Cel mai crunt genocid daca s-ar petrece in Romania,presa ar discuta de Gigi Becali !

E chiar un paradox!

Medici romani profesionisti sunt primiti cu bratele deschise in occident,in tara nu pot lucra intr-o clinica super dotata din motive birocratice.Medicii straini care ii primesc pe copiii gravi bolnavi,ii salveaza,in Romania nu pot ajuta gratis ca nu sunt acreditati.Nu cumva e vorba de mafia medicala cu varful lancei la minister si guvern?

Somnul natiunii naste alti viitori ponta !

In Romania in urmatorii 10 ani,cel putin 3 milioane de batrani vor murii.Chiar daca Romania va avea cu 3 milioane mai putini pensionari,chiar credeti ca lucrurile se vor schimba in bine? asta nu se va intampla.Nu se va intampla pentru ca natiunea romana este o natiune cu traditie in somnambulism iar politicianul nu poate fi educat daca natiunea doarme.

Un citat ce reprezinta.... istoria moderna

“Am suferit 13 ani in temnită pentru un popor de idioti!" Petre Tutea

 

Acum de vina sa fie pensionarii?

Bietii de ei mor cu zile,la fel ca noii nascuti.In timp ce in occident,in tarile civilizate,nivelui de viata se prelungeste la 85-95 de ani,la noi dupa 30 de ani oamenii se simt batrani.

@maxi-"si peste toate planeaza umbra Ministerului..."

Iar sus de tot pluteste o umbra si mai mare,cea care a
facut revolutia.Curios,pe Ceausescu l-au acuzat de genocid
pe astia ii acuza cineva,cumva in viitorul apropiat?

 

 

Dogioiu doarme ...

Si pana se reface, doamna mai posteaza un articol, face si cafelutza, mai aduce un banutz la finantzele familiei ...!

NEPARTICIPARE

Deci Dna n-a prea participat...altfel cum se explica atata energie;)))

 

Intre copii si generali cu pensii babane preferati

pentru DOTTORE au fost cei din urma , pentru ca ei , ca si col. DOGARU , nu au participat cu GIGI la praduit terenuri , am putea spune ca in codru , dar astea nu mai exista de ceva vreme !

Ce tupeu portocaliu au pixarii de serviciu

Dupa ce ungurasii tupeisti,pusi la sanatate de baseRau si tutelati de boc si MRU si-au batut joc 4 ani de tot ce este legat de sanatatea poporului roman acum cer ca cei care au venit la putere pe baza alegerilor din decembrie 2012 sa faca totul parfum.
La CAS a furat portocaliul pus acolo de s-a spart iar DNA ascunde acum dosarele
Moartea copiilor se datoreaza masurilor de desfiintare si reducere a personalului si salariilor celor ce lucreaza in sanatate.
Ambi ungurasi ce au fost ministri ai sanatatii au legaturi dubioase cu mafia medicamentelor,au desfiintat spitalele din zonele romanesti iar cele din ungurime le-au lasat si finantat.
Nu au facut nimic ca tinerii medici si asistenti medicali sa ramana in tara. Pe Arafat l-au subminat si i-au arata DNA-ul pana au scos poporul in strada.

 

oscar,tot raul s-a facut de pedelisti?

Ce logica ai! Uiti din condei de restul anilor pana la 23.Nici macar in cei 4 ani despre care vorbesti,pesedistii n-au lipsit.Au stat si ei cocotati la putere aproape un an.Ce usor e sa vorbeasti si sa arunci vina pe cine nu trebuie.Mai tii minte cine tragea sforile la ministerul sanatatii?"Eroul" Arafat ,adulatul multimii cu functia de secretar de stat,franarul reformei in sanatate,adeptul sistemului centralizat.

@Oscar. Cresterea mortalitatii este numai buna

pentru guvernarea uslamista:
Cu cit creste mortalitatea, scade somajul si scade numarul asistatilor de tot soiul, inclusiv pensionarii.
Deci Ponta face opera de salubrizare, in plus de economiile de la bugetul slabut al tarii. Ce vrea olteanul mai mult? Sa ii puna o fotografie pa gazeta de perete?
El sa traiasca, ceilalti... pot sa crape, nu? Adevarat socialism de Tg.Jiu!

bovis, misoginus agramaticus vax(ouups jax!)

literally:adv.1. In a literal manner; word for word;2. In a literal or strict sense;
literary: adj.1. Of, relating to, or dealing with literature: literary criticism; 2. Of or relating to writers or the profession of literature.
Te-ai gasit mai VAX sa dai cu bata-n balta ca sa te stropesti intai pe tine mai draga, mai de agramat ce esti..
Inteleg c-ai studiat oarece limbi straine pe care le posezi in totalitate si-n adancimea mintii cretze, insa ceea ce se relateaza in articol este sub forma de interviu luat unei personalitati medicale si nu inventii politicaniste sau teorii conspirationiste usl-amiste.
Ori daca ceea ce semnaleaza ti separe ca-i de bascalie sau de luat in deradere, iti doresc sa ajungi pe-acolo pe unde si altii au nevoie..fi mi-ar sila de comunisti, neo-comunsiti, cripto-comunsti, parveniti cu negru sub unghie, fanarioti bolsevizati, moguli, informatori si neo-secu, beizadelele neamurilor amintite mai inainte fi v-ar tarana usoara ca numa cu zeama de lopata mai reusiti sa scapati..

Doamna Ene...

..sunteti o optimista daca mai aveti sperante ca Ponta chiar sa faca cexa.El nu este decat un mincinos patologic,care nu lucreaza decat pentru sine si acolitii sai socialisti.

 

Cred ca doamna Dogioiu,

"ataca" problema foarte corect si bravo dinsei pentru acest lucru.

 

Foarte INTERESANT ! DE CE ?

1. IMI aduce MIE, Argumente in Paradigma NISIPARII ... :)):))
AIA care PUN Nisip la Rotile Romaniei, de cel puțin 154 de Ani, din 1859 ...

2. La Prima Vedere, Doamna IED o face absolut OBIECTIV ...
NU crez'c-o face absolut obiectiv.
De Multe Cestii o pot bănui pe Doamna IED, numai de ASA_Ceva, NU.
Nimeni NU se poate schimba ...
REAL si rapid ...

Schimbarea, este deci, cu Schepsis.
Si este numai in CONTRA Ăstora ...
Știut fiind ca Simpatiile Doamnei IED au rămas la Ailaltii, Fostii ... :)):)):))

Complicația este ca
SI Ăștia,
SI Ailaltii, sunt La_FEL, cu MICI Diferențe de NUANȚĂ, data de ... ma, rog, ... Polul "Ideologic" Călăuzitor.

Da', Ori_SI_CUM, un Jurnalist cand scrie CU_UNII,

NU mai este credibil ...
Incolo, pan'la Urma, BINE ca scrie ...
Cel puțin in Subiectuu' ASTA ...

Problema este ca, la Majoritatea Gu_Gustiuck CITITORI, care
NU au Varsta SI Informatiunile Acumulate odată cu Varsta SI datorita Felului de a fi al lu Gabieruu',

Parti_Pris, anulează Mesajul ...
PARTEA de Mesaj complet curata.

IATĂ o Mostra de Felul in care "MERG" Lucrurile in Romania.

CUM scriu UNII, ASA decid și Aia_de_PESTE_EI ...
IESE CE SE VEDE.
De 24 de Ani ...

 

D.na Ioana Ene Dolgioiu se distinge vu o temastica demna de citit.

A lasat in urma p pleiada de ,,tobosari,, !
Fwelicitari pentru acest articol,ascris in sprijinul velor ce ne se pot atara de relewle vpoliticienilor si a ministrului sanatatii, contabilul de CAP, Nicolaescu !

JAX nu le ai cu Yin si Yang!

In timp ce energia noastra scade a lor creste!
... plus ca contzine foarte multe vitamine ...

 

Cu cat iți crește prostia, cu atat scade energia. Asta-i nene!

.

 

Tu le ai cu Yon și Ylici. Ești plin de dă pe afară.

.

Picatura cu picatura sau articol dupa articol

Excelent articol si excelenta initiativa.Sper din toata
inima ca in fiecare zi sa dezvaluiti mizeria care domneste in Ministerul Sanatatii.Nu are ce cauta un contabil la conducerea acestui minister.Profesionistii trebuie sa-si spuna cuvantul.Presa trebuie sa-i sprijine.Este strigator la cer ce se intampla in
spitalele din Romania.

 

doar picaturi, mcgogosica; laudabil e drept, dar neconvingator

ca mesaj; pentru ca problema de fond consta in perceptia noastra asupra profesionalismului acreditat. Doctorul Carstoveanu face ceea ce face pentru ca asa simte; d-na Ene scrie articol dupa articol pentru ca asa simte, si crede ca poate schimba ceva.
Dar problema exista si se dezvolta in spatele functiei, sau profesiei recunoscute: sunt oameni care raman oameni indiferent de profesie si sunt oameni patrunsi total de functie(care exprima scara noastra de valori).
Cum si Ponta este un om, inainte de a fi pm, insurat cu Daciana, un alt om, care e fiica lu tata Sarbu: care tata socru are cu totul alte probleme decat cele reclamate mai sus.
Factorul politic acuzat in articol, este la fel de vinovat ca si alegerea noastra de a renumera atent atentia doctorului asupra propriei persoane. Ca d'aia e omu doctor!

De ce sa se tina Toanta???....

...de cuvanttt? Pai ce cuvant are un Plagiator si un Mincinos??? N-ati stiut pe cine ati sustinut? Asa va trebuie , va meritati soarta! Atentie ca nici nu stiti ce urmeaza!...

 

In Alta Ordine de IDEI ...

CARE numai Acelea trebuie analizate si combatute ...

Referirile la Viata Personala sunt DOAR Cocalarisme.
Care se LĂȚESC Peste_Forumul Ze.ka, din ce in ce mai mult ...
NU cunosc Motivatiunile.
IMI este de ajuns ca le observ.

DESI, NU numai in ACEST Caz.

UNA este o Atitudine "Ideologica"

Io am OROARE de Ideologii in general, si de Ideologii IN_Romania, in special ...

ALTA este The Cockallar_NESS asumat cu Metoda, Obstinatie si , mai ales, LIPSA de Rusine, CINISM, de "ONOR" Conducerea Ze.Ka ...
Ca NU ar indrazni SLUGA_cks Moderracks, Nottacks sa faca d'Astea, de Capul LOR ...

Am sa si demonstrez in COORAND Cestia Asta.
Si VA FI demonstrata ...

Fie pe ACEST Site
Fie, daca voi fi "TAIAT" pe Altele, Like Ze.Ka sau Personale ... :)):))

Vorba Academicienei ...

"Va (va)RADE Lumea" ... :)):))

Adică, LUMEA: :)):)):))........ :)):)):))

Demult am zis-o, da' NU am fost consecvent.
M-am saturat sa tot fiu injurat COCALAR, la Ordine EXPRESE.

Imi consuma din Timp sa răspund CUM_MERITA ...
DISTRUG aceasta promițătoare Poiana a lu' Iocan Virtuala.

Si, NU la Urma Urmii voi FACE Bani cu Blogguu' MEU ...

ESTE Nevoie de CEVA NOU.
In TOATE Cele DIN_Romania.

TREBUIE sa NE scăpam de COCALARI si de Cockallar_NESS

Adică Mentalitatea care ii face pe
UNII sa injure MURDAR și sa se ȘI BUCURE de Asta, cu

Lipsa de Percepție a REALITĂȚII Murdare in care se bălăcesc,
a Condiției LOR UMANE Jalnice,
in Mod obiectiv ieșite
din
Condiția Personala Precara, de ADN Alterat ...

NU mai scriu Rusiniiika, Bheyyii, ca NU mai au Organul de Percepție ...
Organuu' cu Senzori pe Obrăjori a pierdut Legătura cu Senzorii ... :)):))

Distanta este prea MARE ...
Sau, tradus, Obrajorii PREA_Grosi ... :)):)):))

 

Un subiect cat se poate de serios

Dar cat de serios il vad politicienii?In perioada alegerilor pare ca interesa dar acum?Sigur,una este sa promiti si alta este sa faci.Inconstienta celor cativa mosi postaci care iau in bascalie orice subiect care deranjeaza pe stapanii lor este mahmureala de dupa weekend.Dar promisiunea neonorata a premierului condamna acesti micuti nevinovati.

 

Apel catre toti politicienii: scoborati-va din copacul belsugului,

crescut la umbra functiei publice, si invatati sa respectati natura, viata, asa cum este, nu asa cum o intelegeti voi; renuntati la orgoliul meschin, la regulile de carton si promovati profesionalismul neacreditat.
Ponta nu poate face nimic, deoarece asta este Sistemul, asa merge treaba la noi....politicu are ultimul cuvant si intregul nostru respect: pffuui-bleah, nefericita tara care ne suporta !

 

Pe Ponta-Naum nu-l intereseaza situatia dezastruoasa din sanatate

Este preocupat doar de coabitarea cu masaverde conform intelegerii intre ei si serviciile secrete ca nu se vor ataca reciproc in dosare.Faptul ca MS apartine PNL este doar pentru ca acest partid sa traga toate ponoasele neputintei generale in care ne scaldam si ne complacem cu totii.

 

am vrut

să răspund fiecărui forumist și autoarei articolului in parte dar n-are rost.

Fiecare a apucat o hălcuță și trage de ea precum crocodilii; ca și mine, nu ?

Pană la urmă secția a fost pusă la punct de romani la apelul unor oameni conștienți și incercați. Și a fost finalizată - chiar dacă nu mai ai copii mici - pentru că maine iți vine un nepot și nu știi..

Nu cred că a arunca chestia asta in spatele guvernului este scăparea. Tot de la romanii inteligenți aștept soluția.

Un ziar e un ziar și, in ciuda vrerii mele de a fi angajat scopurilor nobile, de a milita pentru ele, de a face lanț viu pe resursele patriei... ziarul are dreptul să existe din prezentarea tuturor aspectelor, intereselor, de a trăi ciugulind și de la ăia buni și de la ăia răi..

Cine are sau va avea pentru "el" o urmă de empatie, la o adică ?? Iar timpul cerne, cerne..

 

Excelent spus,grindina!

Problrmrlr rxista si e greu sa nu le observi.

Doamna Ioana ?la cine sa faca Apel???

La aceasta panarama de Primmuist???Doamna ,Romanasii votand acesti ordinari,papagali,mincinosi si prosti ,tarisoara si-a pecetluit soarta.Poi cu Kakarai si Plagiatori nu se va face in veci reforme.Romania Kaput

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor