Atentiile pentru medici, legalizate pana la finalul lunii octombrie

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 20:28
6812 citiri
Atentiile pentru medici, legalizate pana la finalul lunii octombrie
Foto: TVR

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, sambata, ca atentiile pentru medici vor fi legalizate pana la finalul lunii octombrie.

"Daca ai reguli clare si tarife foarte clare, si, bineinteles, inainte de toate, fiscalizate, atunci nu mai este nicio problema cu absolut nimic.

Deci medicul trebuie sa aiba posibilitatea, conform unui tarif stabilit cu conducerea spitalului respectiv si in functie de munca pe care o presteaza, sa poata beneficia de o contributie suplimentara, dar fiscalizata, poate sa aiba dreptul sa aiba pacienti privati in spitalul public, din punctul meu de vedere, la fel, tot in baza unor tarife stabilite si agreate intre el si conducerea spitalului", a mai spus ministrul Sanatatii, sambata, la Cluj Napoca, informeaza TVR.

Intentia Guvernului de a "legaliza spaga" i-a nemultumit pe foarte multi medici, care au cerut in schimb salarii corecte si conditii decente de lucru in spitale, pentru tratarea optima a bolnavilor.

Medicii reactioneaza: Nu vrem legalizarea spagii, vrem salarii decente si conditii in spitale

Medic in Romania: Dupa spaga, de ce nu legalizam si crima si violul?

Ministrul Sanatatii s-a aflat, sambata, la Cluj Napoca pentru a participa la inaugurarea unui computer tomograf de ultima generatie, dat in folosinta la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, printr-o investitie de aproape 800.000 de euro facuta de minister, informeaza Agerpres.

Seful Clinicii de Neurochirurgie, Stefan Florian, a declarat ca noul aparat va deservi pacienti din toata tara, nu numai in ce priveste domeniile neurologiei si neurochirurgiei, ci si pentru alte specialitati medicale.

"Acest aparat e cel mai modern din Cluj, cel mai bine echipat si el asigura nu numai examinarea pentru specificul neurologiei, neurochirurgiei, ci el poate efectua si examinari cardiologice, poate face si endoscopie digestiva, putem sa-l folosim pentru intregul organism", a mentionat prof. dr. Stefan Florian, citat de Agerpres, precizand ca zeci de mii de pacienti din toata tara vor putea beneficia de serviciile noului computer tomograf.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atentii medici legalizate Banicioiu, #legalizare mita spitale , #spital