Bebelus mort in conditii suspecte la un spital din Iasi

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 20:56
1919 citiri
Bebelus mort in conditii suspecte la un spital din Iasi

Un bebelus de cinci luni nascut prematur a murit, sambata, la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, unde fusese dus cu autobuzul de catre asistentul maternal care il avea in grija si care il externase cu o zi in urma de la Spitalul Judetean Botosani.

Copilul de cinci luni s-a nascut prematur, la sapte luni, intr-o familie saraca, in care ambii parinti aveau probleme de sanatate mintala, astfel ca fusese incredintat in plasament Silviei Curelaru, care este asistent maternal din 2004.

In 25 martie, fetita de cinci luni a fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta din Botosani, cu diagnosticul de "citoliza hepatica", fiind spitalizata mai intai la Sectia de Boli Infectioase, iar apoi transferata la Pediatrie.

Medicii sustin ca fetita a fost internata la Pediatrie in 1 aprilie, iar a doua zi asistentul maternal care o avea in grija a cerut externarea, desi bebelusului ar fi urmat sa ii fie facute investigatii suplimentare si nu a avut avizul pentru a fi externata.

Medici trimisi in judecata dupa ce o femeie a murit in timpul unei cezariene

"Copila a fost internata la contagioase pentru o citoliza hepatica, in contextul unei viroze in familie. Citoliza hepatica era grava, s-a infirmat faptul ca ar fi vorba despre hepatita, apoi a fost transferata la noi (Sectia de Pediatrie - n.red.) pentru continuarea de investigatii. Asistenta maternala a solicitat insa, pe propria raspundere, externarea copilului, desi i s-au explicat riscurile la care este acesta expus.

Riscurile nu au fost neaparat semnificative, dar o citoliza poate sa insemne orice ascuns, insa noi nu am putut descoperi pentru ca fetita a venit pe 1 si pe 2 s-a cerut externarea. Dupa ce a dus-o acasa cine stie ce s-a intamplat, ea trebuia sa stea aici pana cand ii da medicul avizul sa mearga acasa", a declarat, luni, dr. Aurel Tinca, medic primar la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean din Botosani.

Fetita, care a fost externata de la Spitalul Judetean Botosani in 3 aprilie, a fost dusa a doua zi cu autobuzul, de catre asistentul maternal, la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, unde a murit sambata.

Fetita avea mai multe probleme de sanatate

Reprezentantii Spitalului de Urgente pentru Copii "Sfanta Maria" spun ca fetita era in stare grava si s-a decis internarea acesteia.

"Pe 4 aprilie a fost internata cu o distrofie precoce, probleme cu ficatul, avea transaminazele marite, starea ei s-a agravat in cursul internarii. Aceasta s-a agravat pentru ca fata avea un sindrom de deshidratare si o afectiune respiratorie, avea pneumonie, toate la un loc facand ca evolutia ei sa fie imprevizibila", a declarat, luni, dr. Lucian Cernahoschi, purtator de cuvant al Spitalului "Sfanta Maria" din Iasi.

La randul lor, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani sustin ca pe scrisoarea medicala de externare a fetitei de la Spitalul Judetean din Botosani se mentioneaza ca aceasta avea o evolutie favorabila si se recomanda revenirea la control in termen de cinci zile.

Femeie moarta la o luna dupa ce a nascut - familia acuza medicii de malpraxis

"A fost internata pe 25 martie, apoi s-a administrat tratament si a fost externata. Intr-adevar, din documente reiese ca aceasta a fost externata la cererea asistentului maternal pe data de 3 aprilie. Pe scrisoarea medicala este confirmat faptul ca are o evolutie favorabila si se recomanda revenirea la un control in termen de cinci zile, dar asistentul cere trimitere la spitalul din Iasi pentru investigatii suplimentare.

La Botosani a avut un diagnostic atipic de pneumonie intersititiala, un diagnostic atipic clinic, care nu se manifesta decat in forme foarte usoare", a declarat Angela Curelariu, directorul adjunct al DGASPC Botosani.

Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani, a declarat, la randul sau, ca a discutat cu conducerea DGASPC, care i-a spus ca bebelusul a fost dus la spitalul din Iasi cu trimitere de la medicul de familie dupa ce a fost externat din spitalul botosanean si s-a simtit rau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#bebelus mort spital Iasi, #bebelus Botosani murit Iasi, #copil murit spital autobuz , #spital