Cardul de sanatate, blocat din nou

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 15:55
6125 citiri
Cardul de sanatate, blocat din nou

Cardul de asigurari de sanatate este blocat iar, sistemul fiind indisponibil de la 10:00 dimineata.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatare anunta ca sunt anumite "probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului" si reasigura atat pacientii, cat si medicii, ca pana la remedierea problemelor se pot face intrari in sistem offline.

"Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale/prescrierii retetelor/eliberarii medicamentelor va putea fi efectuata in modul offline", mai anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Institutia mai anunta ca serviciile operate atat timp cat sistemul informatic al cardului de sanatate este blocat vor trebui incarcate in PIAS in maximum 3 zile lucratoare calculate de la ora zero a zilei urmatoare datei prestarii serviciului, adica de la ora 00.00 a zilei de marti, asa cum cere legea.

In vara, CNAS a desemnat, in urma unei licitatii, firma care va asigura mentenanta sistemului IT al cardului de sanatate (CEAS) si a platformei IT a asigurarilor de sanatate (PIAS). S-a stabilit ca de acestea se vor ocupa Team Net International SA, firma fondata de Sebastian Ghita. Cele doua contracte vor acoperi o perioada de trei ani.

UPDATE: Team Net precizeaza insa, intr-un drept la replica remis Ziare.com, ca nu a preluat inca mentenanta sistemului.

"Proiectul de suport tehnic al sistemului cardului de sanatate (CEAS) va fi preluat de catre Teamnet dupa semnarea contractului, predarea sistemului catre echipa noastra si o perioada de 30 de zile de acomodare cu mediul specific de lucru al elementelor de detaliu ale sistemului informatic, conform caietului de sarcini. De asemenea, proiectul de suport tehnic pentru platforma informatica a asigurarilor de sanatate (PIAS) va fi preluat de catre Teamnet dupa predarea sistemului si semnarea contractului", precizeaza Team Net.

De cand cardul de sanatate a devenit obligatoriu, sistemul s-a blocat in mai multe randuri, atat in septembrie si decembrie 2015, cat si in februarie 2016.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com