Cardul de sanatate nu functioneaza: Sistemul s-a blocat din nou

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 09:22
3530 citiri
Cardul de sanatate nu functioneaza: Sistemul s-a blocat din nou

Sistemul care opereaza cardurile de sanatate s-a blocat din nou, marti dimineata, iar medicii nu pot emite retete sau trimiteri pentru pacienti.

Daca presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, Rodica Tanasescu, a sustinut la Realitatea TV ca sistemul nu functioneaza inca de la 8 dimineata, seful CNAS, Vasile Ciurchea, a afirmat ca "de aproximativ 10 minute" unul dintre servere s-a blocat, s-a restartat, iar acum reporneste, asa ca situatia se va remedia in vreo jumatate de ora.

Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 septembrie

Presedintele CNAS a subliniat ca medicii pot acorda consultatiile in sistem offline, iar in maximum 72 de ore trebuie introduse in sistem.

In schimb, un medic de familie a explicat ca serviciile nu pot fi validate ulterior, pentru ca pacientul pleaca cu cardul.

Presedintele CNAS sustine insa ca "amprenta de loc si timp ramane in sistem, chiar daca nu s-a facut legatura cu unitatea de management", si ca acestea vor fi validate.

Noi probleme cu cardul de sanatate: Sistemul electronic a picat din nou

Situatia nu este noua, sistemul care opereaza cardurile de sanatate blocandu-se de mai multe ori de la introducerea lor. De fiecare data medicii acuza ca nu vor putea deconta serviciile oferite, iar CNAS sustine ca amprenta ramane in sistem si serviciile vor fi validate ulterior.

Serviciile medicale sunt acordate, incepand din 1 septembrie, doar cu cardul de sanatate. Daca pacientul nu este asigurat sau are card emis, dar nu il prezinta furnizorului, acesta va putea primi doar servicii medicale de urgenta.

Cardul de sanatate redevine obligatoriu. Ce a modificat CNAS? Nou contract de 2 mil. lei - Interviu cu vicepresedintele CNAS

De asemenea, copiii cu varsta pana in 18 ani, care nu au primit card de sanatate, beneficiaza de servicii medicale, acordate indiferent daca parintii sau tutorii legali sunt sau nu asigurati.

Citeste si:
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, după adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, după adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....
Comentarii
MosGerila
rank 5
S-a strica cardul? Sanatatea s-a deteriorat si ea.