Cat si de ce se scumpeste dentistul

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 00:03
2653 citiri
Cat si de ce se scumpeste dentistul

Pretul tratamentelor stomatologice ar putea creste odata cu completarea trusei de consultatii cu noi instrumente de unica folosinta, respectiv frezele dentare, a declarat joi Norina Forna, decanul Facultatii de Stomatologie Iasi, la Congresul International al Societatii Romane de Reabilitare Orala.

Dentistii poarta discutii cu autoritatile pentru folosirea frezelor dentare de unica folosita in cabinete, mai ales in conditiile in care din octombrie intra in vigoare Directiva europeana privind medicina transfrontaliera. Costul unei astfel de freze dentare poate fi intre 5 si 50 de lei, insa specialistii straini atrag atentia asupra riscurilor celor ieftine.

Reprezentantul Asociatiei Internationale a Stomatologilor Gerhard Seeberger spune ca, pentru siguranta pacientilor, se impune strerilizarea si dezinfectarea tututor zonelor in care este tratat acesta.

"In Italia, spre exemplu, 20 la suta din ce plateste pacinetul la dentist merge pe sterilizare. Frezele ieftine se pot rupe, pot face rani", a spus profesorul Seeberger, cu ocazia Congresului international cu tema provocari ale reabilitarii generale si orale, la Bucuresti.

La randul ei, Norina Forna spune ca atutoritatile trebuie sa ii ajute pe practicieni sa poata accesa truse de unica folosinta, pentru ca dotarea unui cabinet costa aproximativ 200.000 de euro.

Primul episod dovedit de transmitere a virusului hepatitei B de la un pacient la altul in timpul unor tratamente dentare a fost raportat in 2007 in Statele Unite.

Potrivit ultimului studiu epidemiologic din Romania, 32 la suta dintre bolnavii de hepatite B si C au fost infectati cu virusurile hepatitice in urma tratamentelor stomatologice.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#dentist scumpeste, #freze sterile dentist, #pret consultatie dentist , #spital