Cluj: Televizoarele din spitale functioneaza doar cu fise

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 11:36

   

Cluj: Televizoarele din spitale functioneaza doar cu fise
Pacientii internati in spitalele din Cluj-Napoca trebuie sa plateasca daca vor sa se uite la televizor.

Televizoare care functioneaza cu fise sunt instalate in Institutul Inimii, Spitalul Universitar CF Cluj-Napoca, Spitalul Municipal Clujana, Chirurgie I, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Boli Infectioase sau Clinica de Ortopedie, relateaza Adevarul.

Daca vor sa se uite la televizor, pacientii au doua variante: fie 15 minute, in schimbul unei fise de 50 de bani, fie isi cumpara o cartela de 10 lei, pentru 12 ore de cablu.

"Mi se pare scump, nu am bani. Cat m-ar costa daca i-as da bani televizorului sa-mi vorbeasca? Am o pensie de 400 de lei pe luna, sunt departe de casa, nu am bani. Toata lumea trage de noi. De cand sunt in spital, mi-am tot cumparat medicamente, mancare. Acum sa mai dau bani ca sa ma uit la televizor? Sunt internata de o saptamana si mai am de stat cel putin una. Daca scot de fiecare data 50 de bani pentru 15 minute, unde ajung?", a declarat o batrana internata la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Conform managerilor de spitale, contractul cu firma SOTAR Ro, cea care asigura televizoarele cu fise, a fost incheiat pe o perioada de cinci ani.Cand a fost intrebat despre plangerile pacientilor, administratorul firmei i-a acuzat pe acestia de cinism.

"Romanii se plang din orice. Suntem obisnuiti sa beneficiem de facilitati, dar fara sa platim. Pacat ca l-am omorat pe Ceausescu, ca poate atunci primeam pe gratis tot", a apreciat ironic administratorul firmei SOTAR Ro, Cristian Bogdan.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2508 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
cata70
rank 2
Cinism ?
Cand bolnavii din spitalele( publice) isi cumpara frecvent aproape totul, poti spune ca-i cinism nedumerirea acestora la o alta cheltuiala ? Nimeni nu se duce in spital de placere...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor