Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CNAS: Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 21:26
1584 citiri
CNAS: Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati
Foto: Ora de Timis

Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati pana in prezent, a precizat joi Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS).

"Conform datelor furnizate de Compania Nationala Posta Romana privind stadiul de distribuire a cardului national de sanatate, va informam ca din data de 19 septembrie si pana in prezent Posta Romana a predat peste 9,7 milioane de carduri de sanatate catre asigurati.

Procesul de predare - primire a cardurilor de sanatate in vederea distribuirii continua conform organizarii interne a CN Posta Romana, in conformitate cu acordul cadru si contractele subsecvente incheiate cu CNAS si casele de asigurari de sanatate", se arata intr-un comunicat de presa.

Totul despre cardul de sanatate: efecte, riscuri, avantaje Interviu cu seful Casei de Sanatate Bucuresti

CNAS mai precizeaza ca pana in acest moment exista un singur judet, Salaj, unde toate cardurile de sanatate au fost preluate de catre Posta Romana. Din cele 152.000 de carduri au fost predate asiguratilor 147.000, iar 6.500 se afla inca la oficiile postale, de unde pot fi ridicate de catre asigurati.

In acest judet, Posta Romana a inceput procedura de retur catre casele de asigurari a cardurilor nepredate catre asigurati si al caror termen de 20 de zile, prevazut in contractul de distribuire, a expirat.

CNAS apreciaza ca rata de distribuire a cardurilor de sanatate in acest judet va fi de peste 97%.

Procedurile stabilite in acordul-cadru si contractele subsecvente prevad ca, dupa expirarea termenului de 20 de zile pe care il are la dispozitie pentru a livra cardurile, Posta Romana are un termen de 10 zile lucratoare pentru a preda cardurile nedistribuite la casele de asigurari in evidenta carora se afla asiguratii.

Asiguratii vor fi informati in momentul in care va demara activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de asigurari de sanatate.

Dupa ce procesul de distribuire se va incheia, va urma o perioada de testare a cardului national de sanatate, in care cele doua sisteme vor merge in paralel. Vor fi identificate si rezolvate eventualele probleme in functionalitatea cardului. Dupa aceasta perioada de testare, cardul national de sanatate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate si decontate doar prin intermediul lui, arata sursa citata.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#distribuire carduri sanatate, #carduri sanatate posta, #sistem asigurari card sanatate , #spital