Ziare.com

Bolnavii romani risca sa nu mai fie tratati in UE pentru ca Guvernul nu si-a achitat datoriile (Video)

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 17:01

   

Bolnavii romani risca sa nu mai fie tratati in UE pentru ca Guvernul nu si-a achitat datoriile (Video)
Guvernul nu a achitat datoriile de peste 200 de milioane de euro pe care le are la spitalele din Uniunea Europeana, motiv pentru care bolnavii romani risca sa nu mai fie tratati in baza cardului european de sanatate, atentioneaza FADERE.

FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) cere Guvernului Romaniei sa isi plateasca urgent datoriile catre spitalele tarilor europene, in conditiile in care, potrivit CNAS, Romania are o datorie de peste 200 de milioane de Euro, cu cele mai multe restante in Germania, Italia, Austria si Franta, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tot mai multi romani cu afectiuni grave sau boli ce nu pot fi tratate in Romania aleg sa fie operati in strainatate datorita tratamentelor mult mai eficiente accesand Formularul European C112 (introdus din 2007), se mai arata in comunicatul citat.

Cardul european de sanatate - Vezi cum il poti obtine si ce poti face cu el

Din cauza datoriei pe care Romania a acumulat-o la unele spitale europene, acestea nu vor sa mai efectueze interventii chirurgicale sau tratamente in baza cardului european pana ce Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a Romaniei nu vireaza suma care acopera costurile, sustine conducerea FADERE.

"Neplata datoriilor existente si birocratia din sistemul sanitar romanesc pot duce la situtii care sa genereze pierderea de vieti omenesti", a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1320 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, ce dreagu aveti deva loati mereu da toarasa Ioana Petrescu?

Parca nati avea loc da ea !

Pai nuva spus odata ca nuie treba guvernului sa creieze locuri da munca ?
VA SPUS !
Pai la fel ie si aicea cu bolnavii, adica nuie treaba guvernului saibe grija de bolnavi, treaba guvernului ie sa le creieze un cadru favorabil !

NU ?

SA TRAITI !

p.s. Tot mai multi romani cu afectiuni grave sau boli ce nu pot fi tratate in Romania aleg sa fie operati in strainatate datorita tratamentelor mult mai eficiente accesand Formularul European C112 (introdus din 2007), se mai arata in comunicatul citat.

 

 

ce conteaza:.....

...bolnavii roma vor fi tratati oricum!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor