Ziare.com

Ce se intampla cu bolnavii de schizofrenie ce pot fi periculosi? Un deputat asteapta raspuns

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 23:26

   

Ce se intampla cu bolnavii de schizofrenie ce pot fi periculosi? Un deputat asteapta raspuns
Deputatul UNPR Gheorghe Emacu i-a cerut ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa precizeze ce masuri ia pentru a preveni tragedii produse de bolnavii de schizofrenie, aratand ca, in ultimii ani, 540 de pacienti diagnosticati cu afectiuni psihice grave si externati din spital refuza sa-si ia tratamentul.

Printr-o interpelare adresata ministrului Sanatatii, deputatul UNPR a aratat ca, anual, in judetul Iasi, sunt diagnosticati peste 1.500 de bolnavi cu schizofrenie si ca autoritati in domeniu spun ca acestia pot deveni in orice moment un pericol pentru populatie.

"In ultimii ani, aproximativ 540 de pacienti diagnosticati cu afectiuni psihice grave externati de la Spitalul de Masuri de Siguranta Grajduri (Iasi) refuza sa-si ia tratamentul. Reprezentantii Spitalului Socola atrag atentia ca majoritatea acestor pacienti diagnosticati cu schizofrenie pot deveni in orice moment un pericol pentru populatie.

Practic, reprezentantii unitatii sustin ca un eveniment similar celui petrecut in 2013 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, cand un bolnav de schizofrenie, Oliver Stan, a incercat sa detoneze o bomba se poate produce oricand. In 2012, un tanar diagnosticat cu schizofrenie a produs o alta cumplita tragedie la Iasi, dupa ce si-a omorat sora de 29 de ani si pe fiica acesteia Sabina (5 luni) ", a aratat Emacu, in interpelarea lui.

Factori surprinzatori ce pot duce la schizofrenie

Deputatul UNPR i-a cerut ministrului Sanatatii sa precizeze masurile pe care le are in vedere pentru a preveni astfel de tragedii. "Avand in vedere ca anual numai in judetul Iasi sunt diagnosticati peste 1.500 de bolnavi de schizofrenie, domnule ministru, va rog sa-mi comunicati ce masuri poate intreprinde ministerul pe care il conduceti pentru a preveni tragedii ca cele amintite mai sus?", a adaugat deputatul.

El a solicitat raspuns in scris din partea ministrului Sanatatii pe care inca nu l-a primit.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4289 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cred ca cifrele vorbersc mai bine

bolnavi psihici sunt victime si nu calai. ce se intampla sunt exceptii. sa vorbeasca si de abuzurile din psihiatrie. sa spuna de ce nimeni nu vrea sa isi ia "tratamentul" si ar fi multe de spus aici. traiasca antipsihiatria

 

Hai dom'le deputat, esti penibil

Cere dom'le dizolvarea parlamentului, ca altfel nu faci nimic pentru cei care cu adevarat sufera de schizofrenie... ca e protejati de imunitate parlamentara, noroc ca totusi nu muncesc deloc, ca altfel boala se manifesta in forma agravanta si votau inclusiv vanzarea "resurselor" scurse prin canalizarile tarii...

 

chiar doar stupizi

sa fie in parlamentul asta?
pe ei de ce nu-i trateaza nimeni? sunt mult mai periculosi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor