Controlul la Institutul Oncologic Bucuresti s-a incheiat: Urmeaza ... o noua ancheta

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 21:27
1211 citiri
Controlul la Institutul Oncologic Bucuresti s-a incheiat: Urmeaza ... o noua ancheta

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Pana a dezvaluit ca principala cauza a neregulilor de la Institutul Oncologic Bucuresti (IOB) a fost managementul defectuos al fostului director al institutiei.

Odata cu incheierea controlului declansat la IOB in momentul in care actualul manager a semnalat faptul ca nu exista medicamente de stricta necesitate, s-a decis aplicarea unei amenzi de 33.000 de lei si reorganizarea Consiliului de Administratie, transmite Mediafax.

Dezastru la Institutul Oncologic - Nicolaescu cere control: Cat de prost a fost managementul de dinainte!

Totodata, Ministerul Sanatatii a decis sesizarea organelor de ancheta in legatura cu modul in care au fost fost achizitionate si date spre folosita doua aparate de radioterapie achizitionate de minister pentru Institutul Oncologic. Astfel, doua aparate primite de IOB in perioada 2009 - 2011 au inceput sa fie folosite abia in 2013, dupa iesirea din garantie.

De unde a pornit totul

"La IOB este un management defectuos de la multi ani al fostei conduceri, care a afectat calitatea serviciilor oferite pacientilor. In ceea ce priveste aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare, au fost probleme, in principal, din cauza lipsei de comunicare intre sefii de sectie, Comisia Medicamentului, serviciile de achizitie si serviciul financiar, astfel incat sa fie asigurate medicamente si materiale de tipul analgezice, antibiotice uzuale si pastile impotriva gretei", a declarat Adrian Pana, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate luni.

Situatie limita la Institutul Oncologic: criza de medicamente, pacienti disperati

De asemenea, secretarul de stat a dat asigurari ca, in prezent, la Institutul Oncologic exista medicamente uzuale si ca pacientii nu se vor mai confrunta cu situatia din 6 decembrie, cand nu puteau face tratament citostatic, avand in vedere ca stocurile de ser fiziologic, de antibiotice, leucoplast sau comprese se epuizasera.

Managerul IOB, care a preluat de curand conducerea clinicii, sustine ca a fost luata prin surprindere de situatia din 6 decembrie si ca de vina este managementul defectuos de dinainte. Declaratiile sale au fost sustinute si de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care spunea ca "fostul manager si-a batut joc de spital" si ca este mai bine ca nu i s-a prelungit mandatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#ancheta Institut Oncologic Bucuresti, #control IOB lipsa medicamente, #ministerul Sanatatii control spitale , #spital