Conturile Ministerului Sanatatii, blocate. Urmeaza executarea silita (Video)

Marti, 28 Mai 2013, ora 09:49
3011 citiri
Conturile Ministerului Sanatatii, blocate. Urmeaza executarea silita (Video)
Foto: finantistii.ro

Conturile Ministerului Sanatatii au fost blocate, marti, in urma unor datorii pe care ministerul le are fata de o firma austriaca, inca din anul 2008.

Judecatoria Sectorului 3 a decis, luni, executarea silita a Ministerului Sanatatii, din cauza unei datorii de 4,3 milioane de euro fata de firma Vamed Engineering GmbH & CO Viena, potrivit Adevarul.

Pana cand ministerul nu va achita aceasta suma, nu vor fi platite nici salariile, dar nici serviciile medicale.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat faptul ca sentinta judecatoreasca va fi pusa in aplicare, subliniind si ca nu pot fi blocate sume mari de bani ale ministerului, avand in vedere ca acesta are un singur cont deschis la BCR - cel care poate fi blocat - in care se afla in prezent doar cativa lei, "deci nu e un pericol pentru fondurile sanatatii".

Totodata, ministrul a mai spus, la Digi 24, ca se va incerca diminuarea sumei de plata, prin negocierea tuturor categoriilor de penalitati.

"Daca suntem deschisi, daca suntem corecti, sa convingem firma respectiva sa mai reducem din penalitati. Sa convingem firma sa facem o plata pe masura posibilitatilor ministerului", a mai declarat Nicolaescu, care a subliniat si ca spera sa obtina o reducere de 2-3 milioane de lei, din datoria de peste 18 milioane de lei.

"Daca ministrii din 2009 si 2010 nu au vrut sa plateasca, trebuie sa ducem la bun sfarsit. Intrebati-i pe domnul Bazac si pe domnul Cseke, nu ma intrebati pe mine. Noi astazi suntem pusi in fata unei hotarari a instantei. Eu nu mai comentez hotararea instantei, eu trebuie sa o aplic", a mai afirmat ministrul Sanatatii, adaugand ca, atunci cand a revenit la conducerea ministrului, in anul 2012, nu i s-a spus ca exista un proces pe rol sau ca este o hotarare a instantei care trebuie aplicata.

Ministerul a pierdut procesul la judecatorie si la Tribunalul Bucuresti, iar Judecatoria Sectorului 3 este aceea care a incuviintat executarea silita de catre firma austriaca. Aceasta a realizat, in anul 2008, studii de fezabilitate pentru reabilitarea a 15 spitale judetene, fara insa a-si primi banii pentru aceste studii.

Vamed Engineering GmbH & CO Viena a dat in judecata ministerul in anul 2010, in incercarea de a recupera 8,1 milioane de lei, din perioada in care ministru era tot Eugen Nicolaescu. Diferenta de alte peste 10 milioane de lei reprezinta penalitati pentru neplata sumei.

Este de notat si faptul ca pentru 6 dintre cele 15 spitale judetene, respectiv cele din Buzau, Targu Jiu, Slobozia, Satu Mare, Tulcea si Focsani, studiile de fezabilitate s-au realizat degeaba, deoarece nu a avut loc niciun fel de reabilitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conturi Ministerul Sanatatii blocate, #executare silita Ministerul Sanatatii, #datorii Ministerul Sanatatii , #spital