Ziare.com

Coplata adunata intr-o luna intr-un spital nu acopera nici consumabilele (Video)

Marti, 14 Mai 2013, ora 16:46

   

Coplata adunata intr-o luna intr-un spital nu acopera nici consumabilele (Video)
Un bilant facut la mai bine de o luna de la introducerea coplatii in spitale, managerii lor spun ca banii adunati de la pacienti sunt foarte putini si nu acopera nici macar cheltuielile cu materialele consumabile.

De exemplu, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti (SUUB) s-au adunat aproape 1.500 de lei din coplata, scrie Adevarul.

Si sumele colectate in teritoriu au fost mici. Spre exemplu, Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara a avut incasari de numai 1.000 de lei, iar Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj a colectat 14.250 de lei. "Am vrea sa cumparam de aceasta suma hartie pentru ca folosim foarte multa la scrisori medicale si retete, dar si materiale sanitare", a explicat directorul.

In Galati, cel mai mare spital a reusit sa colecteze pana acum 8.000 de lei, dar spitalul din Roman a strans doar 225 de lei.

In contul Spitalului Judetean Ialomita suma maxima intrata ar fi de 4.000 de lei lunar. "Cu acesti bani nici vorba sa se poata plati furnizori sau alte facturi", a precizat dr. Adrian Berbece, directorul economic al spitalului din Slobozia.

"Suma colectata in urma coplatii nu are nicio reprezentare semnificativa in bugetul unitatii. Cu 500 de lei reusesc sa cumpar vreo cinci topuri de hartie pentru xerox", a declarat si dr. Romulus Serban, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi.

La Spitalul Judetean din Slatina au fost stransi doar 1.000 de lei. "Planul conducerii este ca banii adunati intr-un an, adica circa 10.000 de lei, sa fie utilizati la plata contravalorii apei si gunoiului pe o luna", sustine directorul medical al spitalului.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca evaluarea modului in care coplata produce efecte in sistem va fi facuta abia la sfarsitul anului. In functie de rezultate, coplata va ramane ca mecanism reglator in sistem sau va fi eliminata, a adaugat ministrul.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Citeste mai multe despre coplata spitale sume colectate coplata
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 147 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai nu pentru acoperirea cheltuielilor cu consumabilele a fost intro

dusa!
A fost introdusa ca sa-i bage in mormant in loc de in spital pe cei care din cauza saraciei nu-si pot permite coplata!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor