Coruptia din spitale, cea mai mare problema din sistemul de sanatate - sondaj

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 14:10
6369 citiri
Coruptia din spitale, cea mai mare problema din sistemul de sanatate - sondaj

Coruptia din spitale este privita drept cea mai mare problema din sistemul de sanatate din Romania.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de Ziare.com, 50,22 la suta dintre respondenti considera ca problema cea mai mare a sistemului de sanatate romanesc este reprezentata de coruptia din spitale.

Romanii sunt nemultumiti de coruptia si capusarea unitatilor sanitare din Romania, precum si de furturile din sistemul sanitar. In plus, pe seama coruptiei din spitale pot fi puse o sumedenie de alte boli ale Sanatatii - numeroase retete false eliberate, certificate ori dotari cu echipamente.

Pe locul doi in topul nemultumirilor legate de sistemul sanitar se afla serviciile medicale proaste acordate in unitatile spitalicesti din tara, pentru care au optat 14,02 la suta dintre cei care au raspuns sondajului nostru, iar pe locul trei sunt asigurarile de sanatate, cu 9,32 la suta.

Lipsa dotarilor si a medicatiei sau salariile mici ale medicilor sunt si ele unele dintre cele mai importante probleme.

O nemultumire importanta din 2012, spitalele inchise, sunt considerate de-abia ultima grija pentru cei 6.269 de respondenti ai sondajului realizat in perioada 19-27 ianuarie.

Care este cea mai mare problema din sistemul de sanatate? - Sondaj Ziare.com

Nici nu incepuse bine anul 2013 - si mandatul ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu - ca doua informatii au bulversat sistemul de sanatate romanesc. Faptul ca sistemul privat nu va mai fi finantat din bani publici si ca medicii ar putea sa fie pusi sa aleaga intre a profesa la spitalul de stat ori la clinica privata au starnit polemici si discutii in care au fost inclusi inclusiv prim-ministrul Victor Ponta, ministrul Nicolaescu si secretarul de stat Raed Arafat.

In plus, a fost facut anuntul ca salariile medicilor rezidenti nu vor fi marite in anul 2013, dar si ca, potrivit unui acord cu FMI, pacientul va plati din luna martie o suma modica - coplata - pentru servicii asigurate in spitale, cu exceptia celor de urgenta.

Acord cu FMI: Pacientii vor plati partial serviciile medicale (Video)

"In acest moment, in urma discutiilor cu FMI, am ajuns la concluzia ca putem sa introducem numai limitat si pentru o perioada de timp (...) o coplata care sa fie de o valoare modesta, cum am convenit cu FMI, care sa fie utilizata strict pentru controlul costurilor.

Incepand cu contractul-cadru din martie 2013, coplata va fi pe caz externat - cine iese din spital, nu cine intra in spital. Valoarea ei va fi o valoare simbolica, odata cu data de 1 martie 2013. (...) Un om poate sa stea 3 zile sau 25 de zile in spital si cand va iesi din spital va plati aceasta suma", a declarat Eugen Nicolaescu, luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coruptie spitale Romania, #probleme spitale romanesti, #servicii medicale proaste Romania, #asigurari sanatate Romania, #salarii medici rezidenti Romania, #coplata spitale Romania , #spital