Creste numarul bebelusilor infectati din Bucuresti. Firea si Maternitatea Giulesti arunca pisica si acuza dezinformari

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 12:53
3884 citiri
Creste numarul bebelusilor infectati din Bucuresti. Firea si Maternitatea Giulesti arunca pisica si acuza dezinformari

Numarul bebelusilor internati cu infectie stafilococica creste, insa Primaria Capitalei si Materniatea Giulesti, in loc sa investigheze situatia, dau vina pe mame si pe presa pentru ca ar dezinforma populatia.

Miercuri seara a ajuns la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala al 15-lea bebelus suspect de stafilococie acuta. Medicii ii fac acum analize pentru a vedea daca suspiciunea se confirma. Pana acum, 17 bebelusi au ajuns la spital, toti nascuti la Maternitatea Giulesti. La acest moment mai sunt 7 internati.

Nou-nascutii au probleme ale cailor respiratorii, dar si eruptii la nivelul pielii, dar sunt in stare stabila, potrivit Digi24.

Reprezentantii maternitatii continua insa sa sustina ca e imposibil ca infectia sa fi fost luata de la ei si pun problema pe seama mamelor.

O mama a declarat, insa, pentru Digi24 ca, in momentul in care a fost externat din maternitate, copilul deja avea pe piele o iritatie, dar medicii de acolo i-au spus ca e totul bine, sa mearga acasa. Peste doua zile, ea s-a prezentat cu cel mic la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Firea si maternitatea acuza dezinformare

In acelasi timp, insa, Primaria Capitalei a transmis miercuri un comunicat in care se spala pe maini de orice responsabilitate.

Precizam ca maternitatea este in administrarea Primariei Bucuresti.

"Primaria Municipiului Bucuresti si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie 'Panait Sarbu' resping ferm acuzatiile aparute in presa referitoare la presupusa infectare a celor 10 nou-nascuti si solicita rectificarea informatiilor eronate, conform prezentelor precizari.

Astfel, o minima documentare si solicitarea unui punct de vedere oficial ar fi fost suficiente pentru a evita raspandirea de informatii false, menite sa dezinformeze opinia publica.

Semnalam, pe aceasta cale, ca difuzarea de catre mass-media a unor informatii neverificate si fara a avea documente care sa ateste o legatura directa intre Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie 'Panait Sarbu' si presupusa infectare a celor 10 nou-nascuti, aduce prejudicii serioase sistemului de sanatate si scade increderea pacientilor in calitatea actului medical", ataca Primaria, intr-un comunicat-drept la replica remis Ziare.com.

Primaria continua sa acuze ca una dintre "dezinformarile presei" ar fi ca bebelusii au fost transferati la Grigore Alexandrescu direct din maternitate. Atat Ziare.com, cat si alte publicatii au relatat insa, citandu-l chiar pe purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti, ca internarea in spital s-a facut la 10-21 de zile de la externarea din maternitate.

In acelasi stil defensiv, Primaria tine sa instiinteze ca in 2 luni la Maternitatea Giulesti s-au nascut peste 600 de copii "fara complicatii infectioase declarate".

"Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Panait Sarbu a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfectie, iar in 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infectiilor. Subliniem faptul ca, in sectia de neonatologie si in tot Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Panait Sarbu, procedurile de prevenire a infectiilor sunt strict aplicate", conchide comunicatul.

La acest moment, Directia de Sanatate Publica Bucuresti a demarat controale in toate maternitatile din Capitala. Totodata, sunt facute analize si asupra stafilococului. Daca se demonstreaza ca e un germene cu rezistenta mare la antibiotice, cel mai probabil acesta a fost contractat din maternitate.

Citeste si:
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Premierul desemnat Nicolae Ciucă mai are timp până vineri să negocieze formarea unei majorități. Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, a spus că Nicolae Ciucă poate cumpăra timp...
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Sursa: Ziare.com
Comentarii