Ziare.com

Directorul Institutului Cantacuzino a demisionat

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 17:29

   

Directorul Institutului Cantacuzino a demisionat
Radu Iordachel, directorul Institutului Cantacuzino, a demisionat, joi, dupa ce Ministerul Sanatatii a decis trecerea institutiei in subordinea Ministerului Educatiei.

"Radu Iordachel mi-a inaintat demisia in aceasta dimineata. Institutul a fost trecut de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Educatiei, ca urmare a unei discutii mai vechi, din 2012. Atunci a existat si o ordonanta de urgenta prin care toate institutele de cercetare treceau in subordinea Ministerului Educatiei. Institutul a fost trecut acum la Ministerul Educatiei pentru reorganizare. De fapt, se fac acesti pasi pentru stergerea datoriilor, cel putin cele de la ANAF, care au ajuns la cote foarte mari", a spus declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat de Mediafax.

Banicioiu a precizat ca datoriile institutiei se ridica la circa 11 milioane de lei. Totodata, ministrul a subliniat faptul ca este nevoie de un nou management la Institutul Cantacuzino, fiind nevoie de cineva care "sa inteleaga atat partea de cercetare, cat si cea de productie".

Intrebat daca va fi tras cineva la raspundere pentru datoriile acumulate de Institutul Cantacuzino, ministrul a declarat: "Vor raspunde cei vinovati. Nu sunt organ de ancheta. Noi am facut toate sesizarile tocmai pentru ca vrem sa raspunda toti cei vinovati. Dupa cate stiti bine, este o ancheta penala desfasurata de Parchet. Este acum, toti sunt audiati, exact cursul normal al unei anchete penale".

Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri, ca Institutul Cantacuzino va fi reorganizat odata cu trecerea in coordonarea Ministerului Educatiei.

Institutul Cantacuzino, trecut de la Ministerul Sanatatii la cel al Educatiei - surse (Video)

Nicolae Banicioiu a dat asigurari ca nu se doreste inchiderea institutului, ci revitalizarea lui si reluarea productiei de vaccin.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1694 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

care vasazica ca" lasati dom' presedinte, ne descurcam noi"....

"Institutul a fost trecut de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Educatiei, ca urmare a unei discutii mai vechi, din 2012. Atunci a existat si o ordonanta de urgenta prin care toate institutele de cercetare treceau in subordinea Ministerului Educatiei. Institutul a fost trecut acum la Ministerul Educatiei pentru reorganizare. De fapt, se fac acesti pasi pentru stergerea datoriilor, cel putin cele de la ANAF, care au ajuns la cote foarte mari", a spus declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat de Mediafax.
Joi, 02 Octombrie 2014, ora 17:29
Sursa: Ziare.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
....stergem datoriilii vechi si facem alte noi.
p.s. traiasaca si infloreasca minunata, pitoreasca si fascinanta tara romanesca in fruntea celui mai nun, cinstit si corect guvern pe carfe l-a avut Romania vreodata in frunte cu catindatu' la jilt in trei coceni, prim-petrolistu prim-plagiator dottore viorel !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor