Doru Pana (Maternitatea Giulesti), despre bebelusii cu stafilococ auriu: Parintii sa caute dreptatea cand exista ceva clar

Vineri, 30 Noiembrie 2018, ora 10:09
5694 citiri
Doru Pana (Maternitatea Giulesti), despre bebelusii cu stafilococ auriu: Parintii sa caute dreptatea cand exista ceva clar

Purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti, Doru Pana, a declarat ca parintii bebelusilor depistati cu stafilococ auriu ar trebui sa dea in judecata personalul medical numai daca au dovezi clare pentru a-si sustine acuzatiile, subliniind ca nu vede, totusi, motivul unui astfel de demers.

"Este optiunea fiecaruia sa dea in judecata. Sincer, nu prea vad pentru ce ar putea sa dea in judecata, dar este optiunea fiecaruia. Numai ca parintii si pacientii din Romania ar trebui sa fie atenti cu acest dat in judecata. Ei, daca vor da in judecata personalul tot timpul, personalul va pleca in strainatate unde este aparat de legi. Legea in Romania nu apara personalul medical, are doar obligatii. Nu exista dreptul personalului medical, ci numai dreptul pacientului. Omul acela, chiar daca nu este vinovat, si a fost reclamat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratura, Ministerul Sanatatii. (...) Parintii trebuie sa-si caute dreptatea in momentul in care exista ceva clar. In momentul in care avem dovada certa", a declarat Doru Pana, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu" (Maternitatea Giulesti).

Medicul a mai spus ca au fost programate pentru operatie, pentru saptamana viitoare, 80 de persoane.

"Nu stiu sa va spun cate mamici erau programate sa nasca, pot sa va spun ca pe programarile de operatii pe care le avem pentru saptamana viitoare sunt 80 de persoane care trebuiau operate. (...) Acest risc exista permanent (de infectie, n.red.) . S-au luat masuri in principiu - la fiecare bebelus sa fie atent, sa se spele pe maini personalul, copilasul sa fie schimbat, inainte de alaptat, dupa alaptat sa fie spalat. Este in momentul acesta un overreacting in care se spala de trei ori sa puna mana pe el o data", a mai spus Pana.

Purtatorul de cuvant al Maternitatii a mai spus ca din personalul medical depistat cu stafilococ auriu, doi sunt medici, iar restul, adica noua, sunt asistente.

Precizarile vin dupa ce Directia de Sanatate Publica Bucuresti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucuresti sa sisteze internarile incepand de vineri, anunta Ministerul Sanatatii.

"Conducerea DSPMB considera necesare instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, incepand cu data 30.11.2018 se sisteaza toate internarile in unitatea spitaliceasca", transmite Ministerul Sanatatii.

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: MEDIAFAX