Femeile din PNL le masoara gratuit tensiunea si glicemia romanilor

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 14:08
1100 citiri
Femeile din PNL le masoara gratuit tensiunea si glicemia romanilor
Foto: Arhiva

Organizatia Femeilor Liberale deruleaza, la nivel national, in perioada 14 septembrie - 30 octombrie, programul de informare si preventie "PNL are grija de sanatatea ta", in cadrul caruia cetatenii isi vor putea masura gratuit tensiunea si glicemia, acestia primind in plus o serie de informatii.

"Motivele proiectului sunt legate de constatarile ca starea de sanatate a populatiei s-a inrautatit, sistemul sanitar e in colaps, iar politicile dezastruoase ale Guvernului fac ca cetatenii sa nu mai beneficieze de un sistem sanitar eficient. Nu exista o preocupare pentru campanii de informare pentru prevenirea bolilor si partea de preventie lipseste din preocuparile Ministerului Sanatatii. Suntem in opozitie si, totusi, cu mijloacele pe care le avem la dispozitie vrem sa ne implicam sa prezentam cetatenilor cateva dintre masurile de preventie in domeniul sanatatii", a declarat presedinta OFL Lucia Varga.

Potrivit deputatului PNL Gratiela Gavrilescu, campania se va desfasura in fiecare judet, astfel: in cel putin trei orase din judetul respectiv, cinci localitati rurale. "Fiecare organizatie OFL si PNL judeteana vor lua hotari care sunt locatiile in care vor fi montate corturile.Cetatenii isi vor putea masura tensiunea arteriala, glicemia.

Aceste corturi vor avea toate avizele comisiilor locale, vor fi prezente asistente medical plus medici, dar si voluntari. Corturile vor avea toata logistica necesara pentru desfasurarea activitatii. Vor exista si pliante cu informatii despre cum pot sa previna o anumita boala", a precizat liberala. Ea a adaugat ca programul va fi mediatizat la nivel judetean prin conferinte de presa.

In plus, cetatenii vor putea completa un formular cu un set de intrebari, in vederea realizarii unei baze de date.

Cetatenii vor fi intrebati daca sunt de acord cu reluarea programului privind setul de analize gratuite, care a fost derulat in perioada guvernarii liberale, daca sunt de acord cu realizarea gratuita anuala a testului Papanicolau pentru femeile peste 45 ani, daca considera necesara adoptarea unei legi a preventiei in sanatate, daca sustin sau nu infiintarea unei case de asigurari de sanatate private, daca sunt de acord cu un consult stomatologic anual gratuit, cu efectuarea gratuita anuala a mamografiilor pentru femeile peste 30 ani.

"Pe baza rezultatelor ne vom fixa prioritatile in promovarea initiativelor in perioada urmatoare. Vom sustine si promova in cadrul PNL si USL acest set de initiative legislative", a explicat Lucia Varga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#masurat glicemie, #masura tensiune, #pnl femei sanatate , #spital
Comentarii
Poza ReCe
ReCe
rank 5
Is ceva vampirutze ?