Gandaci la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti: Autoritatile au inceput ancheta

Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:25
2689 citiri
Gandaci la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti: Autoritatile au inceput ancheta

Directia de Sanatate Publica face verificari la Spitalul de Pediatrie Ploiesti, dupa ce un parinte a facut publice imagini cu gandaci in baia unitatii, managerul spitalului afirmand ca se face dezinsectie constant, dar sunt situatii cand copiii nu pot fi scosi in strada pentru a avea loc dezinsectia

O comisie formata din reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si ai Consiliului Judetean Prahova se afla, marti, la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti pentru a verifica modul in care se respecta normele de igiena, dupa ce un parinte a filmat gandaci intr-una dintre baile spitalului.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiesti, Oresta Vasile, a declarat ca intelege indignarea parintelui care a facut publice imaginile cu gandaci in baia spitalului, dar ca in unitatea medicala au loc dezinsectii in mod constant, existand un contract cu o firma specializata.

Vasile a spus ca filmarea respectiva a fost facuta sambata, 23 februarie, zi in care operatorul de apa din Ploiesti a oprit pentru o ora si jumatate furnizarea ape potabile, lucru care poate fi dovedit prin adrese ale firmei furnizoare de apa. In acest context, medicul Oresta Vasile a spus ca nu este exclus ca gandacii sa fi venit pe canalizare.

In plus, managerul unitatii sanitare a aratat ca spitalul are contract cu o firma specializata in dezinsectie si ca pentru aceasta operatiune se folosesc doua tipuri de substante: o substanta gel, care poate fi utilizata si in prezenta pacientilor, dar care nu este foarte eficienta si o solutie lichida care poate fi imprastiata in saloane doar cu conditia ca timp de doua ore pacientii sa fie evacuati.

"In ultimele saptamani spitalul a fost suprapopulat. Nu ne putem permite sa scoatem copiii in strada pentru a face dezinsectia cu aceasta substanta care este, intr-adevar, foarte eficienta, dar pentru folosirea careia se impune evacuarea saloanelor pentru o perioada. Dezinsectia cu aceasta solutie ar trebui facuta simultan in toate saloanele, insa acest lucru este imposibil", a spus medicul Oresta Vasile.

Aceasta a precizat ca nu exclude ipoteza conform careia in spital sa fie adusi gandaci din afara unitatii sanitare, in bagajele pacientilor.

"Periodic primim pacienti care la internare au nevoie de deparazitare, pentru ca au paduchi, atat copiii, cat si mamele. La acesti pacienti vin familiile in vizita. Este posibil sa aduca paraziti sau gandaci in bagaje, pentru ca noi nu le putem controla bagajele si nu putem face deparazitarea apartinatorilor", a mai spus medicul.

Oresta Vasile a tinut sa precizeze ca, desi la internare pacientii semneaza un regulament prin care se obliga sa nu consume alimente in saloane, ci doar in spatiile special amenajate pentru servirea mesei, in foarte multe situatii acest regulament este incalcat, iar cadrele medicale nu au nicio posibilitate de a-i determina pe pacienti sa-si respecte obligatiile.

Spitalul de Pediatrie Ploiesti, singurate unitate sanitara de acest gen din Prahova, este administrat de Consiliul Judetean si are 135 de paturi, dintre care o suta pe cele doua sectii de pediatrie si 35 pe sectia de Chirurgie - ATI.

Conform datelor furnizate de managerul Spitalului de Pediatrie Ploiesti, anual in aceasta unitate sanitara se interneaza aproximativ 9.000 de pacienti, cei mai multi in sectia de pediatrie. Managerul unitatii sanitare a afirmat ca spitalul este foarte aglomerat in special in lunile de iarna, cand multi copii sufera de infectii acute ale cailor respiratorii, cel mai mare numar de pacienti fiind internati la "Pediatrie I" - sectia pentru sugari si copii mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#gandaci spital copii Ploiesti , #spital