Guvernul a deblocat 500 de posturi din Sanatate

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 21:51
3630 citiri
Guvernul a deblocat 500 de posturi din Sanatate

Guvernul a aprobat, miercuri, deblocarea a 500 posturi in sistemul sanitar, pentru unitatile din reteaua Ministerului Sanatatii si pentru cele al caror management a fost transferat autoritatilor administratiei publice locale, 200 fiind repartizate la doua unitati sanitare din Iasi.

"Este un prim pas pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din sistemul sanitar care se confrunta cu un important deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical", a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Dintre cele 500 posturi ce urmeaza sa fie deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judetene de urgenta, spitalelor care asigura asistenta medicala de urgenta pentru adulti si copii din municipiul Bucuresti, serviciilor de ambulanta si institutelor si centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar.

Restul de 200 posturi vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iasi, pentru demararea activitatii, si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" din acelasi oras, in vederea reorganizarii activitatii, precizeaza reprezentantii ministerului.

Institutul Regional de Oncologie din Iasi este o unitate nou infiintata care va demara activitatea incepand din acest an. In vederea acestui demers, o parte din personal, mai exact personalul cu specialitatea oncologica, a fost preluat de la Spitalul de Urgenta "Sfantul Spiridon".

Pentru completarea schemei de personal, insa, astfel incat sa poata incepe activitatea, este nevoie de mai multe posturi, care au fost repartizate prin decizia luata miercuri de Executiv, explica sursele citate.

De asemenea, posturile repartizate Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf Spiridon" Iasi completeaza schema de personal in urma reorganizarii sectiei de oncologie si trecerii acesteia catre Institutul de Oncologie.

Posturile neocupate de aceste unitati vor putea fi redistribuite de Ministerul Sanatatii.

Deblocarea posturilor se face cu incadrarea unitatilor sanitare in limita de 70 la suta cheltuieli de personal, au mai spus reprezentantii ministerului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#posturi Sanatate deblocate Guvern, #posturi sistem sanitar deblocate, #Vasile Cepoi ministrul Sanatatii , #spital