Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iasomia romaneasca a inmugurit la Balcesti? - Opinii

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 10:27
3176 citiri
Iasomia romaneasca a inmugurit la Balcesti? - Opinii
sursa: gapo.ro

Locuitorii din Balcesti nu au mai putut rabda nedreptatea ce li s-a facut, asa incat au decis in aceasta saptamana redeschiderea spitalului din urbea lor, trecand peste hotararea, neconvingator motivata, a ministrului Sanatatii.

Valceni aprigi, urmasi ai pandurilor lui Tudor Vladimirescu si ai lui Petrache Poenaru, cei din Balcesti au explodat in momentul in care unul dintre concetatenii lor a murit fara a i se putea acorda un minim ajutor de urgenta in incinta unitatii medicale desfiintate.

Vestea a ajuns pana la Codlea, oamenii protestand vehement in aceasta sambata impotriva acelora care, in mod contabil, din birouri capitonate, decid taieri care atenteaza pana si la dreptul de viata al locuitorilor saraci ai acestei tari.

Pentru prima data, dupa multa vreme, am putut asista chiar si la blocarea unui drum national, ceea ce inseamna ca s-a depasit deja gradul de suportabilitate in randul populatiei.

Au aparut steagurile tricolore si s-au scandat lozinci antiguvernamentale pe care, pana la urma, conducatorii Romaniei vor trebui sa le ia in seama.

Sanatatea, atat de precara in Romania, nu poate fi o chestiune pe care sa ti-o poti rezolva individual, fara ajutor de specialitate.

Iar cand acest ajutor iti este luat printr-o simpla semnatura, de niste oameni care au pierdut demult orice contact cu Romania reala, efectele pot fi devastatoare.

Ministrul Sanatatii se ascunde acum in spatele lui Emil Boc, care e dispus sa il apere pana in panzele albe pe Cseke Attila, justificand ceea ce nu poate fi justificat: sacrificarea sanatatii, chiar a vietii cetatenilor acestei tari, pe altarul taierilor irationale.

Se pare ca saptamana viitoare vor fi tot mai multe proteste in tara din cauza masurilor aberante ale Ministerului Sanatatii, asa ca vom trai evenimente cel putin interesante.

Dupa modul in care vor reusi sa detensioneze nemultumirile celor ce vor manifesta impotriva inchiderii spitalelor, vom putea sa ne dam seama daca, fie si in ceasul al 13-lea, guvernantii s-au intors cu fata la poporul pe care il pastoresc, asa incat sa evite confruntarile dure ce pot avea loc in diverse colturi ale tarii cu fortele de ordine.

Nu de alta, dar a venit primavara, iar miresmele iasomiei incep sa fie purtate de vant si pe meleagurile mioritice...

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cseke Attila Ministrul Sanatatii, #Balcesti Valcea inchidere spital, #reforma sanatatii , #spital
Comentarii
Poza koko51955
koko51955
rank 5
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Daca TOATE costurile de intretinere a spitalului ar fi fost suportate de autoritatile locale astfel de manifestari nu ar fi avut loc. E drept ca un rol a avut si domnul Ponta cu indemnul sau la nesupunere civica! Sa nu uitam ca Valcea este un judet rosu!